USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Армія РФ зазнає найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут, – британська розвідка

На лініях зіткнення тривають запеклі бої, найбільш інтенсивні з них – у Запорізькій області, на заході Донецької області та навколо Бахмута
розбита техніка РФ
Джерело: AP photo

Найбільш запеклі бої на лінії зіткнень у ході українського контрнаступу спостерігаються на трьох ділянках. Російські загарбники зазнають великих втрат. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зазначається, що на лініях зіткнення тривають запеклі бої, найбільш інтенсивні з них – у Запорізькій області, на заході Донецької області та навколо Бахмута.

"На всіх цих напрямках Україна продовжує проводити наступальні операції і досягла невеликих успіхів", – додали у британському Міноборони.

Також зазначається, що на півдні російські війська часто проводять відносно ефективні оборонні операції.

"Обидві сторони зазнають великих втрат, причому російські втрати, ймовірно, найвищі з часів піку битви за Бахмут у березні", – підсумували в розвідці.

Російський спецназ зазнав величезних втрат в Україні, на його поповнення піде до 10 років

Деякі бригади російського спецназу станом на 14 квітня втратили до 95% особового складу у війні проти України. Про це повідомляє The Washington Post.

Посилаючись на злиті в мережу документи Пентагона, WP пише, що російське командування надмірно покладалося на спецпризначенців і використовувало їх у складі піхотних формувань, які зазнали величезних втрат.

На початку війни Росія скептично ставилася до боєздатності своїх підлеглих, тому наказувала елітним бійцям вступати в прямі бої.

На думку американських чиновників, втрати спецпризначенців ГУР РФ зроблять їх менш ефективними не тільки у війні проти України, а й в інших куточках світу.

Згідно з аналізом Вашингтона, три з п'яти бригад зазнали втрат у 90–95% особового складу. Солдатам спецпризначенців потрібно щонайменше чотири роки спеціальної підготовки, тож у Штатах вважають, що Москві знадобиться до десяти років на відновлення всіх підрозділів.

У злитих документах не йдеться про те, скільки саме бійців спецпризначенців було вбито або поранено в Україні. Водночас в одному з перехоплень зазначається, що один підрозділ – 346-й – втратив майже всю бригаду, в якій діяло 125 осіб із розгорнутих 900.

Раніше

Російська армія з початку повномасштабного вторгнення втратила в Україні 15 одиниць новітніх танків Т-90М "Прорив", який окупанти називають "непереможним". 

Також з початку війни українські сили оборони знищили 300 російських воєнних літаків. UWN розповідало, наскільки це багато і дорого.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням