USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Російська атака на Львів: У ДСНС кажуть, що під завалами на перших поверхах будівлі досі можуть перебувати люди

Все відомо про п'ять жертв від атаки та ще 40 постраждалих
Львів атака 6 липня
Джерело: Суспільне

Під завалами на перших поверхах зруйнованого будинку у Львові досі можуть перебувати люди. Про це в ефірі UWN заявив начальник відділу відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

Кількість жертв нічної атаки вже збільшилася до п’яти, ще більше 40 осіб постраждали. 

Віталій Туровцев повідомив, що на місці події досі проводиться розбір завалів. Близько 14:50 рятівники знайшли тіло жінки на 4-му поверсі в одній з квартир. 

"Зараз роботи проводяться далі по розбору конструкції, ми укріплюємося на рівні першого поверху, щоб дослідити всі повністю квартири і переконатися, що там немає людей. За попередньою інформацією, на нижніх поверхах ще можуть бути під завалами люди", - кажуть в ДСНС.

Джерело: Суспільне

За словами начальника відділу зв'язків зі ЗМІ ГУ ДСНС в області, після розбору завалів на будівлю очікує перевірка спеціальної комісії, яка встановить, чи зможе будівля експлуатуватися й надалі. 

Також Віталій Туровцев зазначив, що всі потерпілі від ракетного удару були направлені каретами швидкої допомоги в медичні заклади міста Львова, де їм надається посилена медична допомога. Також мерією міста Львова надане тимчасове житло для людей, які потребують цього, які виселені зі своїх квартир і не можуть до них повернутися.

"Люди зазнали різного роду травмувань, це були легкі, так і середньої важкості, всі вони направлені в медичні заклади, де їм надається допомога, визначається повне післяобстеження, повний їхній стан медичний", - підсумував Туровцев. 

Що відомо про атаку

У ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Наразі відомо про 5-х загиблих та 40 постраждалих людей, рятувальники продовжують розбирати завали.

У місті оголосили дводенну жалобу.

Реакція Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відреагував на акт тероризму.

"Мої співчуття рідним! Обовʼязково буде відповідь ворогу. Відчутна", - сказав глава держави.

За словами мера Андрія Садового, це "найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення".

Читайте також:
У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний? Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний?