USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний?

Збиток атмосфері склав 3 млн гривень
забруднене повітр'я
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Через обстріли одеських енергооб'єктів 22 березня в атмосферу потрапило 549 тонн діоксиду вуглецю, який дуже негативно впливає на організм людини. Про збитки атмосфері розповіли в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

"Унаслідок обстрілів сталося загоряння будівель і споруд на загальній площі понад 1 тисячу квадратних метрів та нафтопродуктів (трансформаторної олії) загальною масою 136 тонн. Маса викидів діоксиду вуглецю, які потрапили в атмосферне повітря, склала 549 тонн", – йдеться в повідомленні.

Держінспекція вже розрахувала збиток атмосфері, який склав майже 3 млн гривень. Цю інформацію передано до оперативного штабу для формування Єдиного реєстру збитків, які було завдано внаслідок збройної агресії.

Новини за темою: Готував екологічний теракт в Одеській області: СБУ затримала агента РФ

Як CO2 впливає на людину?

Діоксид вуглецю або вуглекислий газ є хімічною речовиною, яка негативно впливає на організм людини.

У малих дозах він нетоксичний, проте за впливом його підвищених концентрацій у повітрі на живі організми його відносять до задушливих газів.

Небезпечними концентраціями вважаються рівні близько 7–10%, за яких розвивається задуха, що проявляється в головному болю, запамороченні, розладі слуху і у втраті свідомості.

Нагадаємо, сума збитків, завданих навколишньому середовищу України за час повномасштабного вторгнення з 2022 року, зросла вп'ятеро – з 13,2 млрд гривень до 2 трлн гривень у 2023 році.

Проте це далеко не остаточні цифри, сума збитків зростає щодня, повна картина буде зрозуміла після деокупації всієї території України.

Читайте також:
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень
Росія вже завдала шкоди українському навколишньому середовищу на 2,4 трлн гривень, – Міндовкілля Росія вже завдала шкоди українському навколишньому середовищу на 2,4 трлн гривень, – Міндовкілля
РФ може активізувати ракетні удари по Україні найближчими тижнями, – ISW РФ може активізувати ракетні удари по Україні найближчими тижнями, – ISW