USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росіяни завербували 23 тисячі ув’язнених у ПВК "Вагнер"

Завербованих використовують при штурмі як "м'ясо"
ПВК Вагнера
Джерело: відкриті джерела

Голова "Групи Вагнера" Євген Пригожин завербував у своє угруповання близько 23 тисяч ув'язнених з російських в'язниць. Їх кидають на штурм українських позицій як "м'ясо". Про це поінформували у Центрі національного опору при Силах спеціальних операцій ЗСУ.

"Причиною є те, що їхня смерть не резонує в російському суспільстві й тому дозволяє росіянам не думати про втрати. Фактично ворог обмінює життя дешевих бійців на життя українців", сказано в повідомленні.

У Центрі додали, що з ув'язнених вагнерівці формують штурмові загони. Командири за допомогою аеророзвідки спостерігають за тим, як відбуваються операції підлеглих. При цьому великі втрати ніяк не деморалізують угруповання, оскільки кваліфікований особовий склад і керівництво не беруть участь у штурмах.

Однак, як повідомляється, ЗСУ завдають ударів по пунктах управління "Групи Вагнера", оскільки підпілля та партизани на окупованих територіях надають дані про розміщення вагнерівців.

Раніше була інформація, що ПВК "Вагнер" почала вербувати увʼязнених на окупованих територіях та агітує їх воювати проти України.

"Група Вагнера" – це російське недержавне збройне формування, яким керує соратник президента РФ Володимира Путіна Євген Пригожин. Діє на території України починаючи з 2014 року, коли розпочалася війна на Донбасі. Бере участь у повномасштабній війні Росії проти України.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму