USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Вагнерівці" вербують увʼязнених на окупованих територіях України, - ЦНС

Ув’язнених відправляють на передову без підготовки, там їх кидають "як гарматне м'ясо" перед штурмом українських територій
ув'язнені
Джерело: відкриті джерела

Приватна військова компанія "Вагнер" почала вербувати увʼязнених на окупованих територіях та агітує їх воювати проти України.

Як повідомляють в Центрі національного спротиву, "вагнерівці" отримали дозвіл на "рекрутинг" в’язнів українських тюрем на тимчасово окупованих територіях від гауляйтерів.

"Зокрема, йдеться про тимчасово окуповані території Донецької області. Місцеві гауляйтери (т.зв. керівництво "ДНР") дали згоду на початок вербування спеціальним рішенням. Відтак, тепер терористична організація буде шукати "живу силу" в українських тюрмах", – йдеться у повідомленні.

У Центрі наголошують, що ув’язнених відправляють на передову без підготовки. Там їх кидають в бій перед початком штурму, як "гарматне мʼясо".

Сьогодні російські Telegram-канали почали повідомили, що росіянин Раміль Шамсутдінов, який розстріляв вісім товаришів по службі в 2019 році, попросився у ПВК "Вагнер". Тоді суд засудив Шамсутдінова до 24 років та 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Джерело: Газера.ру

Хто такі "вагнеровці"?

Приватна військова компанія "Вагнера" - російська військова структура, до складу якої входять найманці. Була створена 2013 року. Брала участь в бойових діях на Донбасі (на стороні Росії) та Сирії (на боці режиму Асада, союзника Росії).

За даними російських ЗМІ, з 2014 року ПВК "Вагнера" брали участь у воєнних діях на території Криму (на боці Росії). 7 жовтня 2017 року СБУ були оприлюднені результати розслідування, які доводять, що перші відомості про "вагнерівців" в Україні з'явилися ще 29 травня 2014 року.

Найманці "засвітилися" у боях за Луганський аеропорт (з 72 бойовиків 15 було вбито) та в битві за Дебальцеве (з 250 найманців 21 було вбито). Також СБУ підозрює, що саме бійці з "Вагнера" брали участь у збиванні літака Іл-76 під Луганськом (14 червня 2014 року). Бойовики неодноразово брали участь у диверсіях, провокаціях проти сил АТО.

В березні 2016 року журналіст Юрій Бутусов повідомив, що саме ПВК "Вагнера" брала участь в ліквідації ватажків "ЛНР" Олексія Мозгового та Олександра Бєднова. Інформацію про це він взяв з сайту "Спутник и Погром", а також зі сторінки бойовика Станіслава Шустрова в Facebook (допис згодом видалили). Пізніше про участь "вагнерівців" в ліквідації Олександра Бєднова також повідомляв очільник СБУ Василь Грицак.

Читайте також:
Путін доручив будувати Путін доручив будувати "курорти" на Азовському морі, – ЦНС
МЗС Німеччини засудило МЗС Німеччини засудило "вибори" РФ на окупованих територіях України
РФ залучила до псевдовиборів в окупації тисячі росгвардійців РФ залучила до псевдовиборів в окупації тисячі росгвардійців
Понад 50 країн засудили Понад 50 країн засудили "вибори" РФ на окупованих територіях України