USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росіяни намагаються атакувати на Бахмутському напрямку, все потужніше б’ють артилерією, - Череватий

Проте загалом ініціатива як була, так і залишається за Силами оборони
ЗСУ
Захисники України
Джерело: 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

На Бахмутському напрямку росіяни час від часу намагаються атакувати й потужно застосовують артилерію, але ініціатива залишається за українськими силами. Про це повідомив речник Східного угрупування військ Збройних сил України Сергій Череватий.

Коментуючи інформацію про спроби окупантів протягом останніх днів контратакувати в районі Бахмута, Череватий сказав, що такі спроби у РФ іноді є, але загалом ініціатива як була, так і залишається за Силами оборони.

"Ми там диктуємо свої умови. Зрозуміло, що вороже угруповання доволі велике, зрозуміло, що вони докладають зусиль, щоб максимально вибудувати там ешелоновану оборону. Дуже потужно застосовують артилерію – я б навіть сказав, ще більше", – повідомив Череватий.

За його словами, на цьому напрямку протягом доби було 13 боєзіткнень. Сили оборони знищили 60 окупантів, 141 росіянин отримав поранення, ще одного було взято в полон.

Що кажуть у Генеральному штабі ЗСУ

У вечірньому зведенні в Генштабі повідомили, що на Бахмутському напрямку сили оборони стримують противника в районі Курдюмівки Донецької області.

Ворог завдав авіаударів в районах Хромового, Кліщіївки, Ступочок, Диліївки, Олександро-Шультиного та Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Оріхово-Василівка, Міньківка, Новомаркове, Маркове, Богданівка та Іванівське Донецької області.

Новини за темою: ЗСУ мають успіх на двох напрямках: У Міноборони розповіли про ситуацію на фронті

Нагадаємо, раніше західні видання повідомляли, що російська оборона поступово слабшає, тоді як ЗСУ виходять на найважливіші висоти, змушуючи РФ виділяти додаткові резерви і завдаючи ударів по складах з боєприпасами в тилу. 

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого