USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗСУ мають успіх на двох напрямках: У Міноборони розповіли про ситуацію на фронті

Тим часом ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на сході України
ЗСУ
Воїни ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують просуватися на Бахмутському та Запорізькому напрямках. За минулий тиждень на всіх ділянках фронту було зафіксовано понад 170 боїв. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

Вона зазначила, що на Бахмутському напрямку ворог протягом тижня всіма силами намагався зупинити наступ ЗСУ, але українські захисники поступово просувалися.

За минулий тиждень Силам оборони вдалося звільнити близько 2 квадратних кілометрів території. Загалом на цьому напрямку звільнено 37 квадратних кілометрів.

Тим часом на півдні України триває наступальна операція українських військових.

Бійці ЗСУ мали успіх на напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області. Наразі військові закріплюються на досягнутих рубежах.

За минулий тиждень на цьому напрямку Збройним силам України вдалося звільнити 12,6 кв. кілометрів, загальна звільнена площа становить 204,7 кв. кілометрів.

При цьому Маляр розповіла, що ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, там зараз тривають важкі бої.

Ситуація на фронті очима аналітиків ISW

Як стверджують аналітики, посилаючись на російських "воєнкорів", українські війська вели наступальні дії на заході Запорізької області та просунулися на північний схід від Роботиного, а також у напрямку Вербового.

Тим часом російські війська продовжували наземні атаки на південно-західні околиці міста Донецька, але не домоглися жодних заявлених або підтверджених успіхів. Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Мар'їнки і Перемоги (обидва на південно-західній околиці Донецька).

Представник українського Таврійського угруповання військ майор Валерій Шершень 30 липня зазначив, що російські війська посилили штурмові дії в Мар'їнці та інтенсивніше використовують штурмові загони "Шторм-Z".

Нагадаємо, раніше західні видання повідомляли, що російська оборона поступово слабшає, тоді як ЗСУ виходять на найважливіші висоти, змушуючи РФ виділяти додаткові резерви і завдаючи ударів по складах з боєприпасами в тилу. 

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16