USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія значно посилила свою ППО, – ГУР

Росіяни провели передислокації своїх систем з дальніх регіонів ближче до Москви, у Крим та до кордонів з Україною
ППО РФ

Російська ППО

Джерело: Вікіпедія

Росія під час війни перекинула до Москви та окупованого Криму системи ППО з Далекого Сходу та Північного регіону. Але потужність захисту не завжди відповідає заявам агресора. Про це представник ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький сказав в інтерв’ю "РБК-Україна".

Як зазначив Скібіцький, у повідомленнях про те, що вони нібито збивають майже всі цілі, зрозуміло, є елемент російської пропаганди.

"Але за час війни Російська Федерація дуже посилила протиповітряну оборону на багатьох напрямках. Це зокрема і окупований Крим, а саме район Керченського мосту – там дуже потужна система ППО. Це Московський напрямок на території Російської Федерації й інші регіони. На вказаних напрямках вдалось не просто посилити, а й створити ешелоновану систему ППО", – уточнив він.

За його словами, це відбулося за рахунок того, що зенітно-ракетні та зенітно-артилерійські підрозділи були перекинуті з інших регіонів Росії – з Далекого Сходу, наприклад, з Північного регіону РФ. Ці напрямки фактично оголені у сенсі захисту ППО.

"Наскільки вона ефективна? Це не завжди так, як розповідає агресор. До того ж усе залежить і від того, наскільки ми вдало плануємо проведення наших операцій, в тому числі із застосуванням безпілотних літальних апаратів і інших типів озброєнь. Ми знаємо, наскільки і в яких регіонах відбулося посилення ППО, де розгорнуті нові системи", – наголосив Скібіцький.

Представник ГУР повідомив, що найбільш потужний комплекс, що є в них на озброєнні – це С-400, але і він не є повністю досконалий.

"Є факти, коли їхнє озброєння відмовляє. Той же відомий "Панцир" теж пропускає наші повітряні засоби, які в результаті досягають цілей", – додав він.

Новини за темою: Українська ППО вдало адаптується до ударів РФ, – ISW

Нагадаємо, Сили Спеціальних операцій провели успішну атаку і знищили кораблі ЧФ РФ у Севастополі та підводний човен. ССО отримали інформацію із декількох джерел про ймовірне розташування великого десантного корабля "Мінськ" і дизель-електричного підводного човна "Ростов-на-Дону" на одному з судноремонтних підприємств в Севастополі.

Також у ніч на 26 грудня минулого року у Феодосії, тимчасово окупований Крим, унаслідок ракетного удару ЗСУ було знищено великий десантний російський корабель "Новочеркаськ".

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат