USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Як відбулося знищення кораблів окупантів у Севастополі: Сили ССО розповіли деталі операції

У ССО підкреслюють, що це стало можливим завдяки професіоналізму та зухвалості українських воїнів
Знищені підводний човен
Знищені підводний човен "Ростов-на-Дону" і корабель "Мінськ"
Джерело: New Voice

Сили Спеціальних операцій провели успішну атаку і знищили кораблі ЧФ РФ у Севастополі та підводний човен. Бійці розповіли, як проводилася ця унікальна операція.

Подробиці

ССО отримали інформацію із декількох джерел про ймовірне розташування великого десантного корабля  "Мінськ" і дизель-електричного підводного човна  "Ростов-на-Дону" на одному з судноремонтних підприємств в Севастополі.

Новини за темою: Ураження підводного човна окупантів у тимчасово окупованому Севастополі: Подію вже назвали унікальною

З метою ідентифікації цілей, наведення та коригування вогню, а також розвідки на оперативній глибині противника було залучено операторів ССО.

На човнах група підійшла  до безпечного місця і здійснила пересування до берега завдяки підводним засобам доставки.

Провівши успішну інфільтрацію, воїни приступили до виконання основної частини операції. За допомогою спеціальних технічних засобів розвідки, виконано ідентифікацію та наведення на ціль

Під час безпосереднього ураження група здійснювала коригування вогню і підтвердження знищення цілей. Після цього наші бійці провели успішну ексфільтрацію.

Знищення флоту РФ

Нагадаємо, вранці 13 вересня з’явилася інформація про те, що ніч у Севастополі видалася досить гарячою – у місті лунали звуки вибухів.

Як повідомляла "місцева влада", ракетні удари були завдані по південній бухті 13-го судноремонтного заводу, де якраз стояли два десантних кораблі проєкту 775, які є основою російського флоту.

Це серія великих десантних кораблів (БДК) 2-го рангу ближньої та далекої морської зони. Вони призначені для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ та вантажів. Спроможні транспортувати різні види бронетехніки, включаючи танки.

Пізніше у Міноборони РФ уточнили, що атакували завод нібито 10 ракет та безпілотних катерів. І підтвердили, що ці "основи російського флоту" пошкоджені. Тим часом місцеві пабліки писали про знищення цих кораблів.

РосЗМІ повідомили про те, що внаслідок атаки пошкоджені дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ". До речі, саме "Ростов" окупанти зазвичай використовують для обстрілів України.

Згодом у Головному управлінні розвідки підтвердили інформацію про ураження в Севастополі великого десантного корабля та підводного човна. Однак які саме судна були пошкоджені – не уточнювалося. Проте, за даними росЗМІ, йшлося саме про дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ".

А от російські пабліки з посиланням на джерела у ЧФ РФ писали наступне:

  • Внаслідок ракетного удару загинули 11 осіб – працівники заводу та військові. 31 людина поранена.
  • Ракети повністю знищили два судна – великий десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону". Обидва вони відновленню не підлягають.
  • Крім того, на Севморзаводі пошкоджено ще два судна.
  • По Севастополю було випущено вісім ракет і два морські дрони. Дрони знищені, а з ракет вдалося збити всього дві, тому збитки від удару настільки серйозні.
  • Через ракетний удар уночі в Севастополі почалася паніка. Поліція отримала інформацію про те, що в місті діють диверсанти, та відправила на їх пошуки кілька нарядів. Один із них прийняв за диверсантів озброєний військовий патруль та відкрив вогонь по своїх. Внаслідок перестрілки загинули четверо окупантів – троє військових та один поліцейський.

 

 

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров