USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українська ППО вдало адаптується до ударів РФ, – ISW

Українські війська можуть розпізнати закономірності в повторюваних російських ударних пакетах
ППО

Фото ілюстративне

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Виведення з ладу українськими силами протиповітряної оборони понад 20 російських ракет за допомогою засобів радіоелектронної боротьби свідчить про впровадження інноваційних технологій протистояння ракетним ударам РФ. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що під час останньої масштабної атаки українські військові вивели з ладу понад 20 ракет за допомогою "активних заходів протидії засобами радіоелектронної боротьби".

"Це може бути проявом українських можливостей РЕБ, які зазвичай приписують виведенню з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем. ISW раніше оцінював, що ракетні обстріли Росії по Україні та українська адаптація з протидії новим російським ударним комплексам, є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки між наступальними й оборонними силами та засобами дальньої авіації і протиповітряної оборони", – йдеться у звіті.

Водночас аналітики цитують речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, який зазначив, що застосований 13 січня російський ударний пакет, був схожий на пакет, який російські війська застосували 8 січня і під час попередніх нещодавніх ударів.

"Тож українські війська можуть розпізнати закономірності в повторюваних російських ударних пакетах і відповідно до них впроваджувати інновації та адаптуватися", – вказують західні експерти.

Що передувало?

У ніч на 13 січня росіяни завдали ракетного удару по Україні. Усього зафіксували 40 засобів повітряного нападу противника:

  • 7 зенітних керованих ракет С-300/С-400;
  • 3 ударні БпЛА Shahed-136/131;
  • 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з шести літаків МіГ-31К;
  • до 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС;
  • 6 крилатих ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3;
  • 6 балістичних ракет "Іскандер-М";
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-31П з двох літаків Су-35;
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34.

У результаті бойової роботи Сили оборони знищили: сім крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Новини за темою: В ОГП офіційно підтвердили використання Росією північнокорейських ракет по Україні

"Понад 20 усіх перелічених засобів повітряного нападу, що не потрапили в статистику збитих, не досягли своїх цілей", – зауважили в Повітряних силах.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат