USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія вже запускала по Україні північнокорейські балістичні ракети, – США

Росія обстрілювала Україну балістичними ракетами, отриманими від КНДР
Джон Кірбі,
Джерело: відкриті джерела

Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використовували для ударів по Україні. Про це на брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

За його словами, дальність балістичних ракет, які придбала Росія у Північної Кореї, становить 900 кілометрів.

"30 грудня 2023 року російські війська запустили як мінімум одну північнокорейську балістичну ракету по території України. Судячи з усього, ця ракета впала у відкритому полі в Запорізькій області. А 2 січня Росія запустила кілька північнокорейських балістичних ракет по Україні, у тому числі в рамках нічної повітряної атаки", – зазначив Кірбі.

При цьому, як додав координатор Ради національної безпеки Білого дому, Росія веде переговори щодо придбання балістичних ракет в Ірану. На цьому фоні Кірбі закликав Конгрес схвалити нове фінансування допомоги Україні у розмірі понад 60 млрд доларів.

Новини за темою: Іран представив нову модифікацію "Шахеда"

Розвідка США стверджує, що Росія запускає по Україні ракети, поставлені Північною Кореєю

Американський чиновник в інтерв'ю The Washington Post розповів, що Росія стає все більш ізольованою на світовій арені і змушена шукати військового обладнання в країнах-однодумцях. 

"Наша інформація вказує на те, що Корейська Народно-Демократична Республіка нещодавно надала Росії пускові установки для балістичних ракет і кілька десятків балістичних ракет – і Росія запустила кілька балістичних ракет в Україну", – цитує його видання.

Інший посадовець повідомив, що північнокорейські снаряди були балістичними ракетами малої дальності, які Москва запустила наприкінці грудня і на початку січня. Хоча офіційні особи заявили, що Пхеньян надав "кілька десятків балістичних ракет", поки що неясно, який обсяг зброї надіслала Північна Корея, або скільки вона планує надати в найближчі місяці.

У листопаді Південна Корея звинуватила КНДР у постачанні до Росії кількох типів ракет, включаючи протитанкові ракети, переносні зенітні ракети, балістичні ракети і гвинтівки, ракетні установки, міномети і снаряди. Росія почала отримувати поставки балістичних ракет з КНДР кілька тижнів тому.

Нагадаємо, восени минулого року глава української розвідки Кирило Буданов зробив заяву на тлі візиту північнокорейського диктатора Кім Чен Ина на російський Далекий Схід і його зустрічі з Путіним. Як зазначали західні ЗМІ, під час цього рандеву Москва хоче домовитися з Пхеньяном про постачання останнім боєприпасів в обмін на технології та нафту. Тоді Буданов сказав, що Північна Корея уже півтора місяця постачає Росії озброєння.

Також чиновники Південної Кореї заявляли, що знають про те, що Північна Корея постачала Росії зброю для ведення повномасштабної війни проти України. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат