USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

КНДР уже півтора місяця постачає РФ боєприпаси, – Буданов

Йдеться про снаряди 122 мм і 152 мм
Кім Чен Ин
Джерело: відкриті джерела

Північна Корея уже півтора місяця постачає Росії озброєння, повідомив керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов у коментарі NV.

Буданов зробив заяву на тлі візиту північнокорейського диктатора Кім Чен Ина на російський Далекий Схід і його зустрічі з Путіним. Як зазначали західні ЗМІ, під час цього рандеву Москва хоче домовитися з Пхеньяном про постачання останнім боєприпасів в обмін на технології та нафту.

"Коли кажуть, що зараз Путін підпише або відпише (угоду про постачання боєприпасів, – ред.), це все фальш. Тому що ще півтора місяця тому все було погоджено і почалося відвантаження з Північної Кореї", – сказав Буданов.

Так, передусім ідеться про снаряди 122 мм та 152 мм для гармат радянського зразка, ракети до реактивних систем залпового вогню "Град". Також Пхеньян передає танкові снаряди.

"На жаль, для нас Північна Корея – це серйозний виробник озброєнь, тому що вони здатні робити їх у великих кількостях – такий об'єм Росія видавати не здатна", – уточнив керівник розвідки.

При цьому додав, що коли "росіяни розказують, що збільшили власне виробництво озброєнь, то вони відверто брешуть". Так, реалізація плану становить 3–7% від запланованих обсягів, оскільки в Росії поступово знищили власні потужні виробництва.

Однак керівник ГУР наголосив, що у Північній Кореї зберегли серійне виробництво озброєнь. Тож снаряди "певною мірою негативно вплинуть на перебіг бойових дій в Україні". За оцінками очільника української розвідки, Кремль планує отримати мільйонні партії снарядів. 

Раніше The New York Times писав, що Чен Ин на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним обговорить питання збільшення постачання Росії озброєння для війни з Україною. 

Путін хоче, щоб Кім погодився відправити Росії артилерійські снаряди і протитанкові ракети, а Кім хотів би, щоб Росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів.

Крім того, журналісти зазначали, що лідер КНДР може вести розмову про постачання їжі для своєї країни.

 
Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму