USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Республіканці обрали нового кандидата на посаду спікера Палати представників. Це друг України

Еммер переміг інших номінантів з великим відривом
Нижня палата Конгресу США

Ілюстративне фото

Джерело: ZN.UA

Представники Республіканської партії визначилися зі своїм кандидатом на посаду спікера Палати представників. Про це повідомляє CNN.

Ним став конгресмен Том Еммер від Міннесоти.

Він, за результатами багатораундового таємного голосування, переміг групу з семи інших республіканців. 

Республіканець переміг у п’ятому раунді з рахунком:

– Еммер – 117;

– Конгресмен Майк Джонсон із Луїзіани – 97;

– Інші – 5;

Однак, зауважують журналісти, на цей час поки невідомо, чи матиме він необхідні голоси в Палаті представників, щоб стати спікером. Адже для того, щоб обійняти цю посаду, необхідно отримати 217 голосів.

Друг України

Вперше Том Еммер був обраний до Конгресу у 2015 році. До цього він був головою Національного республіканського конгресового комітету, що допомагає конгресменам у виборчих кампаніях.

Том Еммер
Джерело: скріншот

Зараз Еммер відповідає за партійну дисципліну під час голосування в Палаті представників. 

Кандидат на посаду спікера неодноразово відзначався проукраїнською позицією, а також підтримував ініціативи націлені на підтримку України.

Крім того, Еммер голосував за всі ініціативи Конгресу щодо підтримки України й проти її скорочення.

Цікаво, що його кандидатуру можуть не підтримати трампісти – радикальне крило Республіканської партії. Адже Еммер неодноразово виступав проти них.

Нагадаємо, на початку жовтня конгресмени Палати представників відправили у відставку Кевіна Маккарті. Після цього розпочався процес виборів нового спікера.

Тричі республіканці намагалися обрати своїм кандидатом на посаду спікера представника трампівського крила Джима Джордана. Він один із найактивніших прибічників Дональда Трампа і противник збільшення допомоги Україні. Однак його кандидатура так і не була підтримана більшістю.

Теги: США
Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі