USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ремонтна кампанія енергосистеми весни-літа цього року буде однією з найскладніших, – Кудрицький

Під окупацією залишаються кілька великих електростанцій
електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Ремонтна кампанія енергосистеми весни-літа 2023 року буде однією з найскладніших. Про це в ефірі телемарафону заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. 

У чому складність

Перше – масштабні руйнування.

Взимку енергосистема країни знаходилась під постійними обстрілами окупантів. Частково енергетикам вдалося відремонтувати енергооб'єкти, однак капітальний ремонт – ще попереду.

Друге – енергостанції в окупації.

Кілька великих електростанцій досі знаходяться на окупованих територіях. І саме їх не вистачає Україні для забезпечення потужності енергосистемі. Тому українські енергетики будуть активувати всі наявні генеруючи потужності, щоб у період ремонтів підтримувати баланс енергосистеми.

Готуємось до дефіциту електроенергії?

Дефіцит електроенергії може виникнути через значні пошкодження електростанцій. Однак Кудрицький пообіцяв, що він буде компенсуватися збільшенням потужності на теплових електростанціях, які будуть доступні нам, а також імпортом електроенергії.

Зазвичай в Україні протягом весни й літа спостерігається надлишок потужності, й Україна здатна експортувати електроенергію.

Нагадаємо, Україна отримала від Польщі майже 1,5 тисячі тонн обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури.

Україні цього року знадобиться додатково 17 мільярдів доларів для швидкого відновлення енергетики.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням