USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Питання не в тому, чи будуть блекаути у ЄС, а коли". В Австрії готуються до відключень світла

За словами міністра оборони Клаудії Таннер, ризик масштабних відключень значно збільшився через війну в Україні
Клаудія Таннер
Джерело: відкриті джерела

Імовірність відключення електроенергії в країнах Європейського Союзу в найближчому майбутньому є "дуже високою", і "питання не в тому, чи будуть блекаути, а коли вони будуть". Про це заявила міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер, пише Welt.

Ще в січні 2020 року австрійські експерти попереджали, що є ризик великомасштабного відключення електроенергії. Зараз же ситуація, за словами міністра оборони, погіршилась.

"Ризик масштабного відключення електроенергії знову значно збільшився внаслідок війни в Україні: для Путіна хакерські атаки на західні енергосистеми є засобом гібридної війни", – розповіла Таннер.

При цьому також застерегла від того, щоб ставитися до таких ризиків як до теорії, підкресливши, що Європа має бути готовою до відключень електроенергії.

Читайте також:
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ДП ДП "Документ" надалі видаватиме паспорти чоловікам за кордоном: Рада ухвалила закон
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський