USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Путін може піти на ще більшу ескалацію війни в Україні заради збереження свого життя, – The Guardian

Експерти вважають, що глава РФ й надалі буде намагатися шкодити Україні на дипломатичній арені
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Президент Російської Федерації Володимир Путін окрім ударів по інфраструктурі України може піти на ще більшу ескалацію війни заради збереження життя.

Оглядач The Guardiаn Саймон Тісдал вважає, що диктатор хоче підвищити ціну перемоги для України та її союзників за допомогою "асиметричних і невійськових методів".

У розслідуванні йдеться, що Путін буде намагатися шкодити Україні на дипломатичній арені. Як приклад наводиться нещодавній бойкот Угорщини, яка намагалась заблокувала виділення фінансування ЄС для України.

"Припущення, що виснажені війська Росії вже зробили найгірше, що можуть, і не здатні на подальшу ескалацію, звучить самовдоволено. Оскільки Путін із запізненням розуміє, що він не може закидати бомбами Київ, щоб змусити його підкоритися, він все більше покладається на глобалізацію війни", – пише Тісдал.

Він вважає, що президенту РФ потрібна ескалація вже не тільки для збереження себе як політичної фігури, але й для виживання як "людини".

"Поки Путін при владі та просуває фантазії про російську глобальну імперію, грабуючи суверенні українські землі, шлях вперед заблокований. Падіння Путіна – передумова довготривалого миру", – додає оглядач.

Проте деякі західні офіційні особи висловлюють сподівання, що угода щодо Криму може стати "ключем до припинення війни". Однак українська сторона відкидає цю ідею як "небезпечну наївність", а росіяни кажуть, що "не погодяться на те, що належить їм".

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає