USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві затримали псевдоправоохоронця та його спільницю, які вимагали у директорки дитсадка 50 тис. доларів

Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі
зловмисники_1
Джерело: Київська міська прокуратура

У Києві затримали псевдоправоохоронця та його спільницю, які вимагали у директорки дитсадка 50 тис. доларів нібито за розв'язання проблем із правоохоронними органами. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Як виявилося, затриманий чоловік вже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців та перебував у розшуку за обвинуваченням у зґвалтуванні.

"Нині обом затриманим особам повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи: чоловіку - у вигляді тримання під вартою, жінці - домашній арешт. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі", - розповіли правоохоронці.

Джерело: Київська міська прокуратура

Що передувало?

У лютому цього року столичні правоохоронці викрили чотирьох виховательок корекційного дитячого садка у застосовуванні фізичного насилля до дітей. За цим фактом жінкам повідомили про підозру.

Надалі до директора згаданого дитячого закладу звернулися чоловік та жінка з вимогою передати їм 50 тис. доларів за непритягнення керівниці до кримінальної відповідальності за дії, вчинені її підлеглими. Особами, які вимагали кошти, виявилися 32-річна мешканка міста Києва та 29-річний уродженець Хмельниччини, який видавав себе за працівника поліції.

Громадяни залякували директорку дитячого закладу, стверджуючи, що вона також неодмінно буде притягнута до кримінальної відповідальності у разі відмови передати грошові кошти "правоохоронцям". Після цього упродовж місяця зловмисники обманом та погрозами схиляли директорку дитячого садка до передачі грошей. Під час передачі та одержання частини обумовленої суми у розмірі 340 тис. гривень вказаних осіб затримали.

Правоохоронці столиці розповіли, що насилля відбувалося в одному із садочків для діток із порушенням фізичного розвитку. "Навчання" відбувалося достатньо жорсткими методами, а вартість таких "уроків" становила від 8-ми до 15 тисяч гривень на місяць. 

"За невиконані завдання фігурантки закривали дітей у шафі, наступали ногами на руки, висміювали та ображали дитину в присутності інших діток, змушували стояти тривалий час у незручному положенні, придушували, застосовували больові прийоми, обмотували скотчем та закривали рот рушником", – розповіли поліцейські. 

В Офісі генпрокурора додали, що вже виявлено трьох потерпілих дітей віком від п'яти до шести років. А докази такої діяльності вихователів були знайдені в результаті обшуків в самому дитсадку та за місцем проживання директорки.

Чотирьом працівникам вже повідомлено про підозру у катуванні, вчиненому повторно або за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України). "Вихователям" загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі. 

Новини за темою: На Київщині фотографа з дитячих свят засудили до дев'яти років тюрьми за виготовлення і збут дитячої порнографії

Згодом двом з чотирьох виховательок, що катували дітей у дитячому садочку Києва обрали запобіжний захист. Про це заявляла прессекретар Київської міської прокуратури Надія Максимець, передавало РБК-Україна.

У цілому підозру оголошували всім чотирьом вихователям.

"Відповідно до висновку спеціаліста державної експертної установи, дії працівників цього закладу не відповідають методології, мають ознаки морального та фізичного насильства щодо дітей і не можуть розглядатися як терапевтичні чи виховні", - повідомляла Максимець.

Прессекретарка додавала, що суд своїм рішенням підтвердив обґрунтованість підозри і обрав запобіжний захід для двох працівників дитячого садка - безальтернативне тримання під вартою.

"Предметом досудового розслідування є протиправні дії конкретних працівників цього закладу стосовно малолітніх дітей. Досудове розслідування триває, продовжується процес допиту батьків. Також в ході проведених обшуків вилучили документацію з інформацією про інших вихованців садочка, з метою з’ясування, чи мали місце аналогічні факти", - наголосила Максимець.

Відзначимо, аналогічний випадок відбувся в дитячому будинку на Київщині. Тоді правоохоронці встановили, що вихователька дитбудинку била та знущалася з дітей у дитячому будинку. Їй також повідомили про підозру в катуванні. 

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі