USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Постраждалі від підтоплення через підрив ГЕС отримають грошову допомогу: Скільки та від кого чекати?

Постраждалі отримають разову допомогу від уряду в розмірі 5 тис. гривень на особу та додаткові 6,6 тис. гривень – від ООН
Гроші
Джерело: відкриті джерела

Українці, які постраждали від підтоплення через підрив Каховської ГЕС, можуть розраховувати на разову допомогу від уряду країни та ООН.

Зокрема КМУ виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям 564 млн 875 тис. гривень для допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву РФ Каховської ГЕС.

"Кожній постраждалій від підтоплення особі буде надано одноразову грошову допомогу у розмірі 5 тисяч гривень", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що виплати організовуватимуть Херсонська та Миколаївська ОВА.

Крім того, за спільною домовленістю всім постраждалим буде виплачена додаткова фінансова допомога від Міжнародної організації з міграції ООН. Вона складатиме 6600 гривень на особу.

До того ж мешканці постраждалих населених пунктів можуть розраховувати на компенсацію за знищене житло – через програму "єВідновлення" Про це заявила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Програма "єВідновлення" стовідсотково буде працювати для підтоплених регіонів. Наразі ОВА визначають зону підтоплень. До прикладу, на Херсонщині визначено 35 таких населених пунктів", – сказала вона.

Уряд також ухвалив відповідне рішення щодо дії цієї програми. Як скористатися програмою "єВідновлення" – розповідаємо за цим посиланням.

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень