USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Пошкоджені будинки та багато постраждалих: Що відомо про нову ракетну атаку на Україну. Оновлено

Окупанти для удару задіяли стратегічні бомбардувальники та балістичні ракети
ракетний удар 23 січня_1
Джерело: МВС

Російська армія вранці 23 січня завдала чергового ракетного удару по українських містах. Унаслідок атаки загинули п'ятеро людей, ще 40 отримали поранення. Про це повідомляє МВС України.

Варто зазначити, що окупанти для удару задіяли стратегічні бомбардувальники та балістичні ракети.

Наслідки удару

Київ та Київська область

Внаслідок ракетного удару у столиці виникли кілька пожеж – у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах. Є постраждалі цивільні. Пошкоджені дві багатоповерхівки, приватна будівля, автомобілі.

Станом на 12:00 відомо, що унаслідок ворожого обстрілу столиці одна людина знаходиться в стані клінічної смерті, ще 21 – отримали поранення.

Щодо руйнувань, то, за даними правоохоронців, у Святошинському районі сталося загоряння двох автомобілів біля житлового будинку, зруйновано балкон. На одній з адрес – загоряння в трьох квартирах з руйнуванням балконів з першого по п1ятий поверх. За іншою адресою – загоряння у двоповерховій будівлі. Також через ворожий обстріл пошкоджено п'ять автомобілів.

У Солом’янському районі частково зруйновано двоповерхову будівлю спортивної зали, а у Печерському районі сталося загоряння одноповерхової нежитлової будівлі. Наразі пожежу ліквідували.

На Київщині рятувальники працюють у Бучанському районі. Пошкоджені два багатоповерхові будинки, приватний будинок, господарчі споруди та автомобілі. Постраждали троє людей. 

Дніпропетровська область

Внаслідок атаки по Павлограду одна людина загинула, одна – травмована.

Харків

Окупанти влучили у два багатоповерхові будинки. За попередніми даними, троє людей загинули, ще близько 30 постраждали.

По Києву били двома видами ракет

За даними КМВА, по столиці був комбінований удар із застосуванням різного типу ракет.

Спершу ворог запустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Ці ракети заходили на столицю двома хвилями. Коли вони вже безпосередньо перебували в повітряному просторі Києва, ворог запустив по столиці балістичні ракети наземного базування. 

Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено майже два десятки повітряних цілей. Але внаслідок цієї комбінованої ракетної атаки в столиці, на жаль, є руйнування і потерпілі.

Нагадаємо, раніше російські війська запустили по Україні протикорабельну ракету П-35 вагою 4 тонни і завдовжки 10 метрів, яку прийняли на озброєння ще у 1962 році.

Читайте також:
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний