USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Посадовець штабу командування Сухопутних військ ЗСУ за гроші допомагав чоловікам виїхати з України, – ДБР

Організатора схеми затримали під час передачі документів
хабар ДБР_1
Джерело: ДБР
Начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу в Київській міській військовій адміністрації, викрили на незаконному переправленні чоловіків призовного віку через кордон України.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, ціна "послуги" становила 10 тисяч доларів для одного клієнта. За ці гроші учасники схеми оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби.

Правоохоронці зазначають, що під їхнім контролем було задокументовано кілька випадків видачі фіктивних документів. Самого організатора схеми затримали під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом людям, за що він отримав 30 тисяч доларів.

 
Під час обшуків за місцем проживання посадовця, в районному військкоматі, Київській міській військовій адміністрації в "ділка" вилучили понад 48 тисяч доларів і 5 тисяч євро. З них уже 2 тисячі доларів ідентифіковано як кошти, отримані за "розв'язання питання" незаконного переправлення чоловіків за кордон.

Попередня правова кваліфікація справи – незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція цієї статті передбачає до дев'яти років за ґратами.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому та обрання йому запобіжного заходу. Також перевіряється причетність посадовців одного з київських військкоматів та інших людей.

Теги: ДБР
Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві