USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Польські заводи різко збільшують виробництво зброї

Через два роки фабрика Łucznik у Радомлі хоче вийти на виробництво 100 тис. гвинтівок на рік, потроївши сучасні обсяги виробництва
Krab
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Польські заводи збільшують виробництво зброї в декілька разів завдяки безпрецедентним інвестиціям в оборонну промисловість. Про це пише RP.pl.

Зазначається, що навіть підприємства, які нещодавно пройшли модернізацію, прагнуть збільшити свої виробничі потужності, оскільки вони вже перестали задовольняти потреби.

Через два роки фабрика Łucznik у Радомлі хоче вийти на виробництво 100 тис. гвинтівок на рік, потроївши сучасні обсяги виробництва. На заводах фабрики повним ходом іде оновлення верстатів, затверджено будівництво додаткових цехів, хоча нинішній завод, побудований під ключ, був запущений лише десять років тому.

Компанія Huta Stalowa Wola, яка є виробником важкої артилерії, далекобійних самохідних гаубиць Krab і автоматичних мінометів Rak, лише напередодні війни в Україні завершила технологічну модернізацію вартістю в десятки мільйонів злотих. Однак сьогодні ці інвестиції виявляються недостатніми. Як зазначив виконавчий директор Huta Stalowa Wola Ян Шведо, компанія має два роки, щоб подвоїти виробництво. Тож вона викупила у китайського інвестора цех, який колись належав Huta, також була підготовлена нова земельна ділянка, а інвестиції оцінюються в сотні мільйонів злотих.

Значні інвестиції вкладаються у суднобудівні верфі Remontowa Shipbuilding та військові верфі PGZ, реконструйовані після багаторічного занепаду. Саме на цих суднобудівних підприємствах будуть будуватися три ліцензовані багатоцільові фрегати нового покоління серії Swordfish вартістю 15 мільярдів злотих, і аналітики сподіваються, що це зупинить розвал польських ВМС, який не так давно пророкували.

Крім того, ще одна польська компанія – Autosan, що раніше виробляла електричні автобуси, тепер розпочала виробництво Waran – новітнього багатоцільового броньованого автомобіля з високою мобільністю, придатного для ближньої артилерійської розвідки, а також універсальної транспортної платформи на полі бою.

До того ж інвестиційний імпульс отримала компанія Nitro-Chem з Бидгоща, один з провідних у світі виробників тротилу. За словами генерального директора компанії Домініка Савіцкі, початок війни в Україні та різке зростання попиту на вибухівку змусили завод у Бидгощі збільшити виробництво тротилу до максимального рівня, і сьогодні, за його словами, завод виробляє тротил у три зміни – 24 години на добу.

Раніше ми повідомляли, що США планують суттєво збільшити виробництво 155-мм боєприпасів.

Американські поставки артилерійських снарядів за стандартами НАТО в Україну впали більш ніж на 30% з початку війни Ізраїлю проти ХАМАСу у Газі.

А нещодавно під час візиту міністра оборони США Ллойда Остіна до Києва йому нібито озвучили, що Україна потребує 17 мільйонів снарядів, а для деокупації всієї території країни потрібно сил і засобів на 350–400 мільярдів доларів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат