USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США скоротили поставки артснарядів в Україну більш ніж на 30%, – ЗМІ

Деякі американські запаси, які призначалися для українських військ, були перенаправлені до Ізраїлю
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Американські поставки артилерійських снарядів за стандартами НАТО в Україну впали більш ніж на 30% з початку війни Ізраїлю проти ХАМАСу у Газі минулого місяця. Про це повідомляє ABC News з посиланням на неназваного українського чиновника.

"155-мм артилерійські снаряди є, мабуть, найважливішими боєприпасами для України в її боротьбі з російськими військами, і деякі американські запаси, які призначалися для українських військ, були перенаправлені до Ізраїлю", – йдеться у матеріалі.

При цьому протягом останніх тижнів американські посадовці неодноразово заявляли, що постачання зброї Ізраїлю не матиме жодного впливу на війну в Україні.

"Вони (американські чиновники) говорили нам, що це не вплине на зобов'язання (з боку США), але це вплинуло", – зазначив співрозмовник видання.

Чиновник, який говорив з ABC News на умовах анонімності, сказав, що поставки цих життєво необхідних артилерійських снарядів складають "близько 60–70% від загального обсягу поставок в Україну".

Однак високопоставлений представник Міністерства оборони Сполучених Штатів заявив, що скорочення боєприпасів "не має абсолютно жодного стосунку до того, що відбувається в Секторі Гази". 

За його словами, пакети президентських повноважень щодо скорочення озброєнь "починають готуватися за кілька тижнів до того, тому немає ніякого зв'язку між тим, що відбувається в Газі, і тим, що відбувається в Україні".

Нагадаємо, що напередодні США оголосили про нову безпекову допомогу Україні. Вартість цього пакета оцінюють у 100 мільйонів доларів.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди