USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США планують суттєво збільшити виробництво 155-мм боєприпасів – в чому причина

Пентагон хоче збільшити виробництво боєприпасів на 500%
снаряд 155-мм
Джерело: Defense Express

У найближчі два роки Пентагон сподівається збільшити виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів на 500%. Витрати на це оцінюються в 1,5 мільярда доларів. Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що попит з боку союзників Сполучених Штатів, а також тенденція консолідації в оборонному секторі, яка спостерігається впродовж трьох десятиліть, призвели до розширення виробництва зброї в країні. Адміністрація президента Джо Байдена виділила Україні зброю і супутнє обладнання на суму понад 44 мільярди доларів і запросила додаткову допомогу, а також для Ізраїлю і Тайваню. Тепер Рада з науки армії повідомляє Конгресу, що оборонна база армії має серйозні крихкі місця, оскільки у неї може не вистачити припасів для самих США.

Штати збираються збільшити виробництво боєприпасів на 500%

Видання повідомляє, що у той час як урядовці та інвестори задаються питанням про те, що світ скочується в нову еру конфлікту між великими державами, США виявляють, що важко адаптувати свою виробничу базу. Наприклад, у США є всього один завод, який може виробляти чорний порох, необхідний для артилерійських снарядів, які використовує українська армія.

До вторгнення Росії в Україну США виробляли 15 000 штук 155-міліметрових артилерійських снарядів на місяць. Пентагон сподівається збільшити виробництво на 500% у найближчі два роки, а витрати наразі оцінюються в 1,5 мільярда доларів.

Новини за темою: Цьогоріч Україна отримала від Південної Кореї більше снарядів, ніж від усієї Європи, – ЗМІ

Генерал-майор у відставці з 32-річним досвідом служби в армії Сполучених Штатів Джон Феррарі, розповів, що відмова від вжиття заходів у зв'язку з тим, що він називає недостатньою готовністю США до війни, може мати серйозні наслідки.

"Єдине, що дорожче, ніж підготовка до війни, – це ведення війни, а єдине, що дорожче, ніж ведення війни, – це програти війну", – сказав він.

Служба Феррарі включала роботу в Командуванні армійської техніки – групі, яка стежить за тим, щоб було достатньо боєприпасів. Він вважає, що не буває сильної економіки без сильної оборони.

Раніше ми повідомляли, що американські поставки артилерійських снарядів за стандартами НАТО в Україну впали більш ніж на 30% з початку війни Ізраїлю проти ХАМАСу у Газі.

А нещодавно під час візиту міністра оборони США Ллойда Остіна до Києва йому нібито озвучили, що Україна потребує 17 мільйонів снарядів, а для деокупації всієї території країни потрібно сил і засобів на 350–400 мільярдів доларів.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg