USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Залужний поскаржився Остіну на Офіс президента та попросив 17 мільйонів снарядів, – ЗМІ

Візит очільника Пентагона Ллойда Остіна до Києва відбувся у листопаді
Залужний_2
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 
Джерело: Офіс Президента

Під час візиту міністра оборони США Ллойда Остіна у листопаді до Києва йому нібито озвучили, що Україна потребує 17 мільйонів снарядів, а для деокупації всієї території країни потрібно сил і засобів на 350–400 мільярдів доларів. Про це йдеться у статті "Української правди" "Війна проти політики. Що насправді відбувається між Зеленським і Залужним".

За даними видання, Генштаб поділився з Ллойдом Остіном ідеями планування під час його візиту до столиці. Також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито скаржився йому на втручання Офісу президента України.

"Остін потім нам же розказував, що Залужний скаржився, як йому заважають, що Офіс не такий, той не такий, інший не такий. Ну ясно, що й президент про такі розмови дізнався. І вони не сприяють довірі", – розповіли джерела видання.

Як зазначають автори, Остіну тоді також озвучили, що ЗСУ потребують 17 мільйонів снарядів, а для деокупації всієї території України потрібно сил і засобів на 350–400 мільярдів доларів.

"Остіну озвучили потребу в 17 мільйонів снарядів. Він, м'яко кажучи, здивувався, бо в усьому світі не зібрати стільки снарядів", – сказав виданню один із високопосадовців Сил оборони.

У публікації додають, що водночас в ОП хвилюються, що звільнення Залужного посприяє його політичній кар'єрі.

Співрозмовники УП в оточенні Зеленського на Банковій це чудово розуміють, тому значна частина команди президента Володимира Зеленського категорично проти відставки нинішнього головкома, зазначають у виданні.

Нагадаємо, на початку листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю Economist розповів про ситуацію, яка склалася на фронті через понад півтора року повномасштабної війни.

І зокрема заявив, що російсько-українська війна переходить на етап "позиційної" зі статичними та виснажливими боями. Це дозволить РФ відновити свою військову міць. Щоб "вирватися з цієї пастки", Україні потрібна перевага в повітрі та на суші.

Згодом президент Володимир Зеленський висловився з приводу статті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Тоді йшлося про те, що глава держави не вважає ситуацію на фронті патовою.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі