USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На Україну насуваються похолодання та сніг, – синоптик

На дорогах очікується ожеледь
Синоптикиня Діана Кривобок в ефірі UWN
Синоптикиня Діана Кривобок в ефірі UWN
Джерело: скріншот

Протягом 7–9 січня очікується погіршення погодніх умов. Про це повідомила синоптикиня Діана Кривобок в ефірі UWN.

"Саме на 7–9 січня ми очікуємо складні погодні умови по Україні – це внаслідок вторгнення арктичного повітря з Півночі Європи. Відслідковується ще активний циклон над Чорним морем. Ці умови нам спричинять сніг у центральних областях, на Харківщині значний сніг, у південних областях, а також у Донецькій та Луганській областях значні опади", – зазначила вона.

Також спостерігатиметься ожеледь, налипання мокрого снігу і на дорогах буде ожеледиця. Буде сніговий покрив у таких областях, як Вінницька, Черкаська, Полтавська, Харківська – там може бути 10–20 см. Найбільше снігу очікується на Кіровоградщині, Дніпропетровщині, півночі Одещини та Миколаївщині – там буде до 30 см снігу.

"До таких явищ також додадуться пориви вітру 15–20 м за секунду, спостерігатимуться хуртовини, снігові замети, тому варто бути дуже обережними. Стосовно похолодання впродовж цих днів з півночі на південь буде поступово поширюватись арктичний холод, тож ми очікуємо значне зниження температури. Мінімальна температура вночі становитиме 13–20 морозу, на Чернігівщині та Сумщині буде більш холодніше – мінус 18–24 градуси", – каже Кривобок.

У південній частині приблизно 7–15 градусів морозу, в денні години відбуватиметься послаблення морозу на 3–5 градусів. Такі погодні умови нас чекають саме на 7–9 січня.

"Надалі буде стосовно температури коливання, в деяких областях буде менше морозу, в деяких будуть більш сильні морози, але все одно зберігатиметься така зимова погода", – підсумувала сипоптикиня.

Також синоптики прогнозують аномально високу для січня температуру. Кажуть, до України може прийти весна серед зими.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали