USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

"Весна серед зими": Синоптики розповіли, чого очікувати від першого місяця року

У січні 2023 року середня місячна температура в Україні прогнозується в межах 0–5 градусів морозу
погода в січні
Джерело: відкриті джерела

Ті, хто не любить морози на свята, можуть цьогоріч видихнути. Синоптики прогнозують аномально високу для січня температуру. Кажуть, до України може прийти весна серед зими.

Так, за даними Гідрометцентру, середня місячна температура в січні в Україні прогнозується в межах 0–5 градусів морозу. В Криму ж середня температура очікується в межах 1–2 градусів тепла, що на 1–1,5 градуса вище за норму. 

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 28–62 мм, в гірських районах Закарпаття та Криму 77–79 мм, що в межах норми (80–120%).

А от народний синоптик Станіслав Щедрін зазначає, що "є дуже велика ймовірність що половина січня по всій країні буде аномально теплою та більш характерною на початок квітня аніж на січень".

Таким чином, по всій Україні десь до 14–17 січня переважатиме відносно сильно тепла погода в усіх регіонах. 

Щодо другої половини січня, то, за даними Щедріна, зима нарешті вступить у свої права. До України прийдуть снігопади та значне похолодання. Цей прогноз ще можливо прийдеться корегувати, але не суттєво.

Втім, справжня зимова хурделиця вже давно вирує в США та Японії. Там сильні снігопади та морози призвели до гибелі людей, в містах відсутня електрика та спричинено транспортний колапс.

Теги: погода
Читайте також:
На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг
Пил із Сахари покрив частину України. Синоптики пояснили, яку це становить загрозу і чому його не слід плутати з пиловою бурею Пил із Сахари покрив частину України. Синоптики пояснили, яку це становить загрозу і чому його не слід плутати з пиловою бурею
Якою буде погода у другій половині березня: Прогноз синоптикині Якою буде погода у другій половині березня: Прогноз синоптикині
Від 1-го до 7-ми тепла. Синоптики розповіли, якою буде погода в березні Від 1-го до 7-ми тепла. Синоптики розповіли, якою буде погода в березні