USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Пів мільйона мін і "зуби дракона". Як ЗСУ зміцнюють північний кордон на випадок повторного вторгнення. Фото

Щільність мінно-вибухових загороджень у Північній операційній зоні збільшено в 16 разів
зуби дракона на півночі України_4
Джерело: Командування об'єднаних сил ЗСУ

На півночі України тривають фортифікаційні роботи зі зміцнення кордону. ЗСУ вже встановили там 500 тисяч протитанкових мін. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на Командування об'єднаних сил ЗСУ.

Наразі біля кордону будується друга лінія оборони на випадок можливого повторного вторгнення.

Військові зазначають, що з початку червня 2022 року до теперішнього часу на основних напрямках можливого наступу противника було встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Було створено протитанкові мінні поля, встановлено комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугаси, заміновані завали та інші.

"Щільність мінно-вибухових загороджень у Північній операційній зоні збільшено в 16 разів. Паралельно було встановлено невибухові загородження та підготовлено до руйнування об'єкти транспортної інфраструктури, зокрема, мости та дороги", – кажуть військові.

Також за рішенням Ставки Верховного головнокомандувача тривають роботи з обладнання позицій другої лінії оборони на півночі України. До цього залучаються місцеві органи влади. У ЗСУ зазначають, що північний кордон став непрохідним для ворога.

"У тісній взаємодії з головами військових адміністрацій ми будуємо військові інженерно-технічні та фортифікаційні споруди, встановлюємо додаткові камери спостереження. Ця робота проводилася в режимі 24/7 усі 365 днів на рік", – ідеться в повідомленні.

Вчора у Командуванні Об'єднаних сил ЗСУ повідомили, що на північному кордоні побудовані фортифікаційні споруди з "зубів дракона". Кожний з взводний опорний пункт складається з чотирьох-п’яти смуг інженерних загороджень.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що Україна на 2024 рік може готувати контрнаступ, який хотіли реалізувати цього літа.

Також ми писали, що американські та українські військові лідери шукають нову стратегію, яку можуть реалізувати на початку наступного року, щоб відновити позиції Києва.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди