USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Під час спуску з Говерли загинув турист, а у водоспад Пробій впала дитина

8 жовтня в Українських Карпатах на Чорногірському хребті випав перший сніг
турист
Турист на Говерлі
Джерело: ДСНС України

Зранку 8 жовтня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час спуску по зеленому маршруту з гори Говерла в Івано-Франківській області заблукали два туристи. Один з них загинув, поінформували надвечір у пресслужбі Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

Так, вдень одного з заблукалих туристів на Говерлі знайшли, його рятувальники супроводили до бази "Заросляк".

Турист на Говерлі
Джерело: ДСНС України

Згодом між Говерлівським водоспадом та синім маршрутом знайшли іншого туриста без ознак життя.

Рятувальники намагалися реанімувати чоловіка, але врятувати не вдалося. Тіло загиблого транспортували до підніжжя гори та передали працівникам поліції.

А надвечір до Служби порятунку надійшло повідомлення, що в місті Яремче у водоспад Пробій впала дитина.

"Прибувши до місця, рятувальники спільно з місцевим врятували хлопчика та транспортували його по схилу до карети швидкої медичної допомоги", – йдеться у повідомленні.

Хлопчик, який упав у водоспад
Джерело: ДСНС України

До речі, 8 жовтня в Українських Карпатах на Чорногірському хребті випав перший сніг.

Раніше

У червні внаслідок негоди в Івано-Франківській області два населених пункти залишалися без транспортного сполучення. Про це повідомляла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

За словами чиновниці, йшлося про Білоберізьку громаду. Зокрема – про села Кохан, де ізольованими були 70 жителів, та Чорна Річка, де проживають понад 500 людей.

"На проблемних ділянках працювала спецтехніка. Вели відновлювальні роботи. У селах, які були знеструмлені через негоду, відновили електропостачання", – додавала тоді Онищук.

Читайте також:
Теракт у Теракт у "Крокус Сіті": Кількість жертв наближається до сотні, а ФСБ заявляє про затримання терористів
Під час боїв за Маріуполь загинуло щонайменше вісім тисяч осіб, – розслідування HRW Під час боїв за Маріуполь загинуло щонайменше вісім тисяч осіб, – розслідування HRW
Що відомо про побиття мами та дитини в Космачі, яких місцеві прийняли за Що відомо про побиття мами та дитини в Космачі, яких місцеві прийняли за "навідників ТЦК"
Від початку війни в Україні знищено або пошкоджено 1804 об'єкти культури Від початку війни в Україні знищено або пошкоджено 1804 об'єкти культури