USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Що відомо про побиття мами та дитини в Космачі, яких місцеві прийняли за "навідників ТЦК"

Проти нападників порушено кримінальну справу, а поліція обіцяє посилити службу в громадах Івано-Франківської області
побиття мами та дитини в Космачі
Джерело: скріншот

У селищі Космач на Івано-Франківщині група людей перекрила вулицю, а потім побила маму та дитину, які пересувалися дорогою на авто.

За що натовп напав на сім'ю і які заходи на тлі інциденту буде вжито?

Версії того, що сталося

Про інцидент стало відомо після того, як про нього розповіла постраждала Іванна Ванджурак у своєму Facebook.

За її словами, вдень 6 лютого вона на автомобілі зі своєю 6-річною донькою поїхала в Космач у відділення "Нової пошти". У центрі селища її зупинили розлючені місцеві жінки. У руках у них були бити й металеві предмети.

Жінки розпитували жінку, для чого вона приїхала в село і вимагали показати їм фотографії в телефоні. Водійка виконала їхні вимоги, і вони її відпустили.

Однак на зворотному шляху її автомобіль знову зупинили. Її звинуватили в тому, що вона начебто приїхала в Космач "здавати їхніх чоловіків" військкомату.

Як заявила постраждала, місцеві мешканки почали бити машину, витягувати її через вікно, виривати волосся. Одна з нападниць нібито засунула биту у вікно і вдарила дитину по голові.

Пізніше історію прокоментували в поліції Івано-Франківської області. Там заявили, що близько ста осіб самовільно перекрили дорогу в Космачі та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами сталися сутички.

Пізніше лікарі діагностували у 6-річної дівчинки забій м'яких тканин носа, а в її 24-річної матері – ймовірну закриту черепно-мозкову травму.

За фактом інциденту порушили кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

Які причини інциденту та яких заходів вживатимуть?

У четвер, 8 лютого, через два дні після ситуації голова громади Дмитро Мохначук заявив у коментарі "Укрінформу", що причиною такої поведінки місцевих мешканців стало анонімне повідомлення в соцмережах про те, що в населений пункт нібито "їдуть шість машин ТЦК", щоб забрати чоловіків.

"Але це було фейком. Попри це жінки збіглись, бо наче дуже багато машин їде виловлювати чоловіків. Ми про це нічого не знали. Для керівництва громади це справжній шок. Таких настроїв в нас ніколи не було", – розповів Мохначук.

У поліції регіону зі свого боку сказали, що у зв'язку з подією правоохоронці посилять службу в громадах Івано-Франківської області, щоб запобігти подібним ситуаціям надалі.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо командира та солдата-гранатометника відділення охорони Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які знущалися з військовозобов’язаних. Обвинувальний акт направлено до суду.
Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові