USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Івано-Франківській області через негоду два села залишились без транспортного сполучення

У населених пунктах, що через негоду були без світла, вже відновили електропостачання
нагода Івано-Франківщина_1
Джерело: ДСНС України

Внаслідок негоди в Івано-Франківській області станом на 19 червня два населених пункти залишаються без транспортного сполучення. Про це у своєму телеграм повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

За її словами, йдеться про Білоберізьку громаду. Зокрема – про села Кохан, де ізольованими залишаються 70 жителів, та Чорна Річка, де проживають понад 500 людей.

"На проблемних ділянках працює спецтехніка. Ведуть відновлювальні роботи. У селах, які вчора були знеструмлені через негоду, відновили електропостачання", – додала Онищук.

Негода в Івано-Франківській області

В Івано-Франківській області через проливні дощі 18 червня діяло штормове попередження. Рятувальники закликали людей не йти в гори. 

ДСНСники заявляли, що станом на 12:00 18 червня у річках Івано-Франківщини відбувався незначний спад рівня води. Але протягом дня ще чекали значних дощів із перервами. Тож у межах річищ рівень води може знову піднятися.

"Потягом 18–19 червня цей рівень може піднятися на 0,3–1 м. У басейнах Прута й Дністра, особливо на гірських притоках – на 0,5–1,5 м. У регіоні можливе формування значного схилового стоку, а в гірських районах є загроза локальних селевих потоків", – попереджали надзвичайники.

Джерело: ДСНС України

Наслідки проливних дощів на Івано-Франківщині

Напередодні голова місцевої ОВА Світлана Онищук поінформувала, що найбільше від проливних дощів постраждали Зеленська й Білоберізька територіальні громади Верховинського району. Через це не було сполучення до сіл Зелене і Явірник, а в декількох місцях селевими потоками й поверхневими водами розмито дорогу Ільці – Буркут.

Крім того, спостерігали ускладнений проїзд до ще п'яти населених пунктів і підтоплення присадибних ділянок, які розташовані поблизу річки Черемош.

"18 червня у Верховинському районі ситуація контрольована. Опади послабилися, але досі залишається високий рівень води в річці Чорний Черемош. У Білоберізькій громаді ускладнено проїзди до сіл Пробійнівка та Грамотне, негода завдала збитків ще у двох районах області. У Надвірнянському районі через стрімке підняття рівня води в гірських потічках пошкоджено транспортне сполучення до села Вороненко зі сторони Ворохти, а в Івано-Франківському – в селі Кричка пошкоджено ділянку дороги: через це не було проїзду до п'яти житлових будинків", – сказала Онищук.

Новини за темою: Росіяни ховають загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС в братських могилах

Фахівці працюють над ліквідацією наслідків негоди.

Прогноз погоди на 19 червня

На сьогодні, 19 червня, Укргідрометцентр передає град та шквали.

"У західних, Вінницькій, Одеській та Житомирській областях грози, вдень в окремих районах Чернівецької, Хмельницької, Рівненської, Житомирської, Вінницької та Одеської областей град і шквали 15–20 м/с (І рівень небезпеки – жовтий)", – кажуть в пресслужбі ДСНС.

Джерело: ДСНС України

Рятувальники рекомендують триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев та конструкцій будівель, що можуть зірватися.

Читайте також:
Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, – Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, – "Укргідрометцентр"
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
До України знову прийшов пил із Сахари До України знову прийшов пил із Сахари
На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг