USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Теракт у "Крокус Сіті": Кількість жертв наближається до сотні, а ФСБ заявляє про затримання терористів

РФ почала просувати "український слід" у теракті в Підмосков'ї
теракт у Крокус cіті
Джерело: відкриті джерела

Унаслідок учорашнього теракту в Підмосков'ї, коли терористи відкрили вогонь по цивільних у торговельному центрі "Крокус Сіті", уже загинули 93 людини. Про це повідомляє Слідчий комітет РФ.

Як зазначили у відомстві, кількість жертв, ймовірно, ще зросте.

Водночас глава ФСБ Олександр Бортніков доповів російському диктатору Путіну про затримання 11 підозрюваних, четверо з яких влаштували стрілянину в торговому центрі. Бойовиків нібито було затримано в Брянській області.

Росія просуває український слід

Очікувано, окупанти вже встигли заявити, що терористи, які влаштували стрілянину в торговельному центрі під Москвою, "намагалися перетнути кордон з Україною".

При цьому ще вчора низка авторитетних західних ЗМІ зазначили, що у Сполучених Штатів є дані, які підтверджують причетність до теракту угруповання ІДІЛ. Ба більше, у Білому домі заявили, що "ніщо не вказує на причетність України" до теракту.

Подібну заяву зробили в МЗС України та в Офісі президента. Там категорично відкинуло звинувачення, які почали лунати від російських офіційних осіб.

"Вважаємо такі звинувачення спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі у злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародної спільноти", – йдеться на сайті МЗС.

Нагадаємо, 7 березня посольство США у Росії закликало співвітчизників уникати скупчень людей через загрозу здійснення екстремістами терактів у російській столиці. Проте тоді йшлося про найближчі 48 годин.

Також зазначимо, що вчорашній теракт став найбільшим в Росії з 2011 року. Тоді, у січні 2011 року терорист-смертник підірвав бомбу в залі прильотів аеропорту Шереметьєво, загинули 37 людей та постраждали 170.

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW