USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 3 5 1 0 (+1210)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Теракт у "Крокус Сіті": Кількість жертв наближається до сотні, а ФСБ заявляє про затримання терористів

РФ почала просувати "український слід" у теракті в Підмосков'ї
теракт у Крокус cіті
Джерело: відкриті джерела

Унаслідок учорашнього теракту в Підмосков'ї, коли терористи відкрили вогонь по цивільних у торговельному центрі "Крокус Сіті", уже загинули 93 людини. Про це повідомляє Слідчий комітет РФ.

Як зазначили у відомстві, кількість жертв, ймовірно, ще зросте.

Водночас глава ФСБ Олександр Бортніков доповів російському диктатору Путіну про затримання 11 підозрюваних, четверо з яких влаштували стрілянину в торговому центрі. Бойовиків нібито було затримано в Брянській області.

Росія просуває український слід

Очікувано, окупанти вже встигли заявити, що терористи, які влаштували стрілянину в торговельному центрі під Москвою, "намагалися перетнути кордон з Україною".

При цьому ще вчора низка авторитетних західних ЗМІ зазначили, що у Сполучених Штатів є дані, які підтверджують причетність до теракту угруповання ІДІЛ. Ба більше, у Білому домі заявили, що "ніщо не вказує на причетність України" до теракту.

Подібну заяву зробили в МЗС України та в Офісі президента. Там категорично відкинуло звинувачення, які почали лунати від російських офіційних осіб.

"Вважаємо такі звинувачення спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі у злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародної спільноти", – йдеться на сайті МЗС.

Нагадаємо, 7 березня посольство США у Росії закликало співвітчизників уникати скупчень людей через загрозу здійснення екстремістами терактів у російській столиці. Проте тоді йшлося про найближчі 48 годин.

Також зазначимо, що вчорашній теракт став найбільшим в Росії з 2011 року. Тоді, у січні 2011 року терорист-смертник підірвав бомбу в залі прильотів аеропорту Шереметьєво, загинули 37 людей та постраждали 170.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації