USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Переговори про вступ України до Європейського Союзу: Верховна Рада ухвалила звернення до країн ЄС

Свої голоси "за" віддали 292 нардепи
Україна - ЄС
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада України схвалила звернення до держав – членів Європейського Союзу та інституцій Євросоюзу з проханням підтримати відкриття переговорів про вступ України до ЄС. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Звернення підтримали 292 нардепи.

"Верховна Рада України звертається до національних парламентів та урядів держав – членів Європейського Союзу, інституцій Європейського Союзу і закликає підтримати прагнення України щодо вступу до Європейського Союзу шляхом прийняття рішення про відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі під час засідання Європейської Ради 15 грудня 2023 року відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз", – йдеться у зверненні парламенту.

Які ще пункти увійшли до звернення?

Також у тексті документа йдеться про те, що Верховна Рада закликала продовжувати підтримувати український народ у боротьбі за державний суверенітет України, відновлення її територіальної цілісності у межах міжнародно визнаного кордону, а також загальноєвропейські цінності, демократію, плюралізм, право націй вільно обирати шлях свого розвитку, права і основоположні свободи людини і громадянина.

Водночас Верховна Рада закликала продовжити тиск на РФ шляхом ухвалення наступних пакетів обмежувальних заходів, максимально розширивши їхню дію на політичне та економічне життя політичних лідерів Росії, фізичних та юридичних осіб, що відповідальні за розв’язання та ведення російсько-української війни.

Також Верховна Рада звернулася до європейських парламентів із проханням підтримати макрофінансову стабільність України під час повномасштабної російської агресії шляхом ухвалення запропонованого Європейською комісією Інструменту підтримки України (Ukraine Facility).

Крім того, парламент закликав збільшити надання військової допомоги Україні на національному рівні і в межах Європейського фонду миру на основі скоординованої оцінки потреб для посилення обороноспроможності держави, а також сприяти відбудові України, зокрема відновленню пошкоджених та зруйнованих унаслідок збройної агресії РФ об’єктів соціальної, енергетичної, транспортної та іншої інфраструктури.

Раніше ми повідомляли, що Єврокомісія рекомендує розпочати процес перемовин про вступ України до Євросоюзу. Зазначалося, що Україна виконала 90% реформ, яких від неї очікував ЄС.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу