USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

OpenAI представила нейромережу Sora, яка створює відеоролики за текстовими запитами

Наразі система доступна для тестування обмеженому колу користувачів
OpenAI
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Компанія OpenAI представила нову систему штучного інтелекту Sora, яка може створювати відеоролики на основі текстового опису. Про це  йдеться у блозі компанії.

Зазначається, що Sora може створювати відео тривалістю до хвилини, зберігаючи візуальну якість і дотримуючись підказок користувача.

У соцмережі X OpenAI вже опублікувала кілька відео, створених за допомогою нейромережі. 

"Sora здатна генерувати складні сцени з кількома персонажами, специфічними типами руху та точними деталями об'єкта і фону. Модель розуміє не лише те, що користувач попросив у запиті, але й те, як ці речі існують у фізичному світі", – йдеться у повідомленні.

У компанії додають, модель має глибоке розуміння мови, що дозволяє їй точно інтерпретувати підказки та генерувати переконливих персонажів, які виражають яскраві емоції.

При цьому в OpenAI вказують на те, що поточна модель має слабкі місця. Труднощі можуть виникати з точним моделюванням фізики, а також їй важко простежувати причинно-наслідкові зв'язки. 

"Наприклад, людина може відкусити шматок печива, але після цього на печиві може не залишитися сліду від укусу", – кажуть в компанії.

Модель також може плутати право-ліво, мати труднощі з точним описом подій, що відбуваються в часі, наприклад слідуючи за певною траєкторією камери.

Наразі система Sora доступна для тестування обмеженому колу користувачів. Йдеться про фахівців з протидії поширенню дезінформації, мови ворожнечі та з кібербезпеки, яким запропонували оцінити її ризики.

"Ми також надаємо доступ до ряду художників, дизайнерів і режисерів, щоб отримати відгук про те, як вдосконалити модель, щоб вона була найбільш корисною для творчих професіоналів", – додають в компанії.

Надалі компанія хоче залучити політиків, викладачів і митців у всьому світі, щоб протестувати позитивні випадки застосування нової технології.

Раніше ми повідомляли, що компанія OpenAI випустила нову версію свого популярного чат-бота ChatGPT, який тепер запам’ятовуватиме слова користувачів, щоб використовувати цю інформацію в майбутніх розмовах.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ