USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Олімпійський чемпіон з біатлону стріляв з гвинтівки в готелі Швейцарії

Минулося без постраждалих
Легрейд
Легрейд
Джерело: відкриті джерела

Норвезький біатлоніст Стурла Холм Легрейд потрапив у скандал на третьому етапі Кубка світу-2023/2024, що триває у Ленцерхайді (Швейцарія). Легрейду відмовили в праві вийти на сьогоднішній, 17 грудня, мас-старт у межах змагань через порушення правил безпеки Міжнародної спілки біатлоністів (IBU), повідомляють у пресслужбі спілки.

"Міжнародний союз біатлоністів і журі чоловічого мас-старту в Ленцерхайді вирішили відмовити Стурлі Голм Легрейду в участі в змаганнях через порушення правил безпеки IBU", – йдеться в дописі.

Це сталося через інцидент з гвинтівкою в приміщенні норвезької команди в готелі, коли постріл був під час холостої стрілянини. Внаслідок інциденту ніхто з людей не постраждав, а постріл потрапив у стіну.

"Я глибоко шкодую про цей інцидент і перепрошую у всієї біатлонної родини, моїх товаришів по команді та власника готелю за те, що трапилося. Це жорстоке нагадування для мене та для всіх біатлоністів про те, наскільки насправді важливими є правила техніки безпеки", – сказав Легрейд.

Що відомо про Легрейда?

Стурла Гольм Легрейд – норвезький біатлоніст, олімпійський чемпіон в естафеті та п'ятиразовий чемпіон світу.

Спортсмен дебютував на Кубку світу в березні 2020 року, а наступного сезону вже виграв свою першу гонку – індивідуалку першого етапу, що проходив у фінському Контіолагті.

Золоту медаль чемпіона світу біатлоніст виборов у складі змішаної естафетної команди на першості світу 2021 року, що проходила в словенській Поклюці. На тому ж чемпіонаті Легрейд виграв другу золоту медаль в індивідуальній гонці.

Скандали з біатлоністами

У жовтні французька поліція арештувала дворазову чемпіонку світу з біатлону Жулью Сімон, яку підозрюють у шахрайстві з банківськими картками та крадіжку.

Спортсменку вже взяли під варту і допитали.

За даними слідства, Жулья Сімон у січні та у червні 2022 року скористалася банківськими картками своєї товаришки по збірній Жюстін Брези-Буше і купила техніку бренду Go Pro.

Новини за темою: Вперше в історії. Україна завершила сезон Кубка світу з біатлону без нагород

Розслідування триває понад рік, оскільки слідчі ретельно перевіряють інформацію, ідентифікуючи IP-адреси, за допомогою якого комп’ютера чи терміналу (смартфон, планшет, – ред.) розмістили підозрілі замовлення.

Це технічні та трудомісткі розслідування, що проводяться у Франції через юридичні запити.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Що відомо про переможця Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який представляє себе небінарною особою
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії