USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який представляє себе небінарною особою

Nemo є небінарною особою та використовує займенники they/them (вони/їх)
Nemo на Євробаченні 2024
Nemo на "Євробаченні 2024"
Джерело: відкриті джерела

Цього року на "Євробаченні-2024" перемогу здобула Швейцарія. Учасник від цієї країни - Nemo (справжнє ім'я Немо Меттлер) народилися у Швейцарії, в місті Біль, у 1999 році. Зараз їм 24 роки, і вони з раннього дитинства демонстрували свій талант до музики, граючи на скрипці, піаніно та барабанах. Nemo є небінарною особою та використовує займенники they/them (вони/їх).

Їхній перший мініальбом Clownfisch у 2015 році досяг 95 місця у швейцарських чартах, а справжнє визнання отримали у 2016-му - коли взяли участь у фестивалі SRF Virus (#Cypher), який став вірусним у соціальних мережах.

Загалом за свою кар'єру Nemo були нагороджені п'ятьма нагородами Swiss Music Awards (найбільша музична премія у Швейцарії). У своїй музиці Nemo торкається таких тем, як гендерна ідентичність, психічне здоров'я та пошук свого місця в цьому світі.

Під час "Євробачення" Nemo встигли подружитися і з представницями України Jerry Heil та alyona alyona. А на Бірюзовому хіднику в інтерв'ю Анні Тульєвій вони сказали, що українські люди - це найцінніші скарби: "Ви не знаєте, який скарб є у вас в Україні. Ви дивовижні люди. Я дуже радий нашому спілкуванню".

У 2020 році музикант починає писати та продюсувати пісні для інших артистів, а також робить перші кроки за межі швейцарських кордонів - починає випускати пісні англійською. У 2022-21 роках бере участь у другому сезоні "The Masked Singer Switzerland", де виступає учасником під маскою панди та посідає п'яте місце. У вересні 2022-го випускає четвертий міні-альбом "Whatever Feels Right", у який увійшло 6 пісень.

Представником Швейцарії на пісенному конкурсі "Євробачення-2024" Nemo були обрані у лютому цього року. Це право їм дісталося після внутрішнього процесу відбору швейцарської телекомпанії SRF - комісія з понад 240 міжнародних членів громадського журі та 30 міжнародних експертів із 20 країн обрали його пісню як найкращу серед інших 472 робіт. Букмекери прогнозували перемогу саме представнику Швейцарії, і, як можна побачити, їхні прогнози виявилися вірними.

У своїй музиці переможці "Євробачення-2024" торкаються таких тем як гендерна ідентичність, психічне здоров'я та пошук свого місця у цьому світі. Саме про це була конкурсна пісня Швейцарії "The Code", яка принесла їй перемогу та дозволила здобути Кришталевий кубок конкурсу. Nemo, говорячи про композицію, казали, що вона детально описує їхнє "усвідомлення небінарної ідентичності", що, за їхніми словами, "дає свободу". Також вони говорили, що "не відчували себе ні чоловіком, ні жінкою, довелося зламати кілька кодів".

Небінарною людиною Меттлер оголосив себе вже після переїзду до Берліна, де залишився жити.

"Я не говорив про це публічно, але деякі з вас уже знають: я не ідентифікую себе як чоловіка чи жінку. Я просто Немо. Мені подобається думати про гендер як про галактику, уявляючи себе маленькою зірочкою, що плаває десь усередині. Саме так я найкраще себе почуваю", - писали вони в Instagram у листопаді минулого року, анонсуючи новий сингл. - Я сподіваюся, що ви зможете прийняти мене таким, яким я сприймаю себе".

Після оголошення результатів голосування Євробачення-2024 Nemoзабрали омріяну нагороду, проте прямо на сцені стався конфуз. Вони емоційно впали на підлогу та вдарили Кришталевий мікрофон, в результаті чого він неочікувано розлетівся на шматки. Nemoказали, що злякалися та засмутилися через те що трапилось. Але згодом у Instagram оголосили, що отримали вони отримали нову нагороду, і тепер будуть її берегти ще більше.

Україна на "Євробаченні-2024"

За результатами Євробачення 2024 представниці України Alyona Alyona і Jerry Heil, які виконували пісню "Teresa & Maria" й виступали у фіналі під номером "2", посіли третє місце. В сумі конкурсний номер наших артисток отримав 453 бали.

Результати конкурсу "Євробаченні 2024"
Джерело: відкриті джерела

Варто нагадати, що це доволі високий результат. Останніми роками Україна стабільно потрапляла у топ-10: у 2021-му Go_A посіли 5 місце, у 2022-му Kalush Orchestra здобули перемогу, а у 2023 році дует TVORCHI опинилися 6-ми.

Читайте також:
Анонс другого Саміту миру, підпис Спільного комюніке й беззаперечна підтримка територіальної цілісності України: У Швейцарії підсумовують масштабну дипломатичну конференцію Анонс другого Саміту миру, підпис Спільного комюніке й беззаперечна підтримка територіальної цілісності України: У Швейцарії підсумовують масштабну дипломатичну конференцію
Двосторонні зустрічі, низка гострих заяв і підсумкова декларація: У Швейцарії проходить другий день Саміту миру. Відео, фото Двосторонні зустрічі, низка гострих заяв і підсумкова декларація: У Швейцарії проходить другий день Саміту миру. Відео, фото
Усе, про що домовимося, буде частиною миротворчого процесу, – Зеленський на Саміті миру Усе, про що домовимося, буде частиною миротворчого процесу, – Зеленський на Саміті миру
Саміт миру офіційно відкрито: Зеленський і Амгерд виступили на першій пресконференції. Відео Саміт миру офіційно відкрито: Зеленський і Амгерд виступили на першій пресконференції. Відео