USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії

Загалом на саміт мають запросити представників більше ніж 100 країн світу
Зеленський і папа _3

Зустріч президента України Зеленського із Папою Римським Франциском, 13 травня 2023 року 

Джерело: Reuters

Швейцарія запросила Папу Римського Франциска на саміт української формули миру, який відбудеться наступного місяця. Про це повідомляє агентство Blick.

У суботу, 4 травня, президент Швейцарії Віола Амгерд зустрічалася з понтифіком і говорила з ним, серед іншого, про війну Росії проти України та інші "проблемні місця" у світі.

"Ми запросили Святий престол. Ватикан дуже позитивно ставиться до мирної конференції", – сказала вона, коментуючи зустріч із Папою Римським.

Як відомо, саміт у Швейцарії відбудеться 15–16 червня у Бюргенштоці. Президент Володимир Зеленський вважає, що саміт стане платформою для того, щоб надалі розпочати мирний процес.

На захід мають запросити представників більше ніж 100 країн світу. У ньому візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усіх континентів.

Росії на саміті не буде, однак її участь не виключена в майбутньому, якщо Москва погодиться на мирний план, розроблений у межах мирного саміту.

Водночас Москва хоче зірвати саміт, заявив глави України.

Володимир Зеленський додавав, що Україна поділиться цією інформацією з партнерами на рівні дипломатів та розвідок і закликав разом цьому протидіяти та працювати в єдності заради справедливого миру.

 
Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський