USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Окупанти зіткнулися зі снарядним голодом після підриву Кримського мосту, – Гуменюк

Також окупанти скоротили кількість обстрілів на Херсонському напрямку
Кримський міст
Джерело: відкриті джерела

Після останніх вибухів на Кримському мосту росіяни зіткнулися з певним снарядним голодом, оскільки логістика підвезення боєприпасів ускладнилася. Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі медіапроєкту UWN.

На запитання, наскільки сильно ускладнилася логістика противника після останніх вибухів на Кримському мосту, вона сказала: "Цілком очевидно, що ускладнилася, тому що ми спостерігаємо і на тлі нашої бойової роботи, що у ворога бракує снарядів, тобто в них уже є певний снарядний голод і вони намагаються триматися в тих умовах, які поставлені, це підриває їхній морально-психологічний дух".

Також Гуменюк зазначила, що останнім часом зменшилася кількість обстрілів на Херсонському напрямку.

"Тобто там, де вони (російські війська, – ред.) дозволяли собі 90+ (обстрілів, – ред.), зараз вони дедалі більше тяжіють до 50, іноді проривається до 70, якщо десь вдається підвезти щось, але ця логістика настільки в них нестабільна, настільки вона ситуативна", – пояснила Гуменюк.

Вибухи на Кримському мосту

Вранці 17 липня на незаконно збудованому мосту, який з'єднує материкову Росію з окупованим Кримом, прогриміли вибухи. Внаслідок чого приблизно о четвертій ранку завалилася одна з опор мосту. Попередньо йдеться про 145-ту опору, яка розташована ближче до Краснодарського краю.

Після інциденту рух Кримським мостом як залізничними коліями, так і автомобільними було повністю зупинено. Однак не зупинилася робота поромної переправи.

За даними деяких українських ЗМІ, до інциденту на мосту причетні СБУ і ВМС. Міст нібито було атаковано за допомогою надводних дронів.

У ГУР МО відреагували на вибухи в Криму. Представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону нагадав слова глави відомства Кирила Буданова: "Можна тільки процитувати слова керівника ГУР Кирила Буданова про те, що "Кримський міст – конструкція там зайва".

Пізніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявляють, що тепер в окупантів є тільки одна лінія постачання – прибережна магістраль на Азовському морі для підтримки або евакуації десятків тисяч російських військових.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму