USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Окупанти відмовили ООН у доступі до затоплених територій лівобережжя Херсонщини, – заява

Організація закликала окупантів дотримуватися Міжнародного гуманітарного права
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Російська влада відмовила представникам Організації Об'єднаних Націй у доступі до затоплених територій окупованого лівобережжя Херсонщини. Про це йдеться в офіційній заяві організації.

В ООН наголосили, що працюють з урядами України та РФ щодо ефективного доставлення гуманітарної допомоги всім людям, які постраждали внаслідок катастрофічного руйнування греблі Каховської ГЕС.

"Уряд Російської Федерації поки що відхилив наше звернення щодо доступу до районів, що наразі перебувають під його тимчасовим військовим контролем. ООН продовжить працювати над отриманням необхідного доступу. Ми закликаємо російську владу діяти згідно зі своїми зобов’язаннями відповідно до Міжнародного гуманітарного права", – йдеться у заяві.

В Організації Об'єднаних Націй наголосили, що не можна відмовляти в наданні допомоги людям, які її потребують. І пообіцяли, що робитимуть все можливе, щоб дістатися до всіх людей, які потерпіли внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС.

Джерело: ООН

Нагадаємо, через підрив росіянами Каховської ГЕС загинули 17 людей. З них 13 потонули, ще чотири – отримали несумісні з життям поранення під час евакуації. Безвісти зниклими залишається 31 людина. 

За даними МВС, підтопленими залишаються 876 будинків. Усього з небезпечних зон евакуювали 3614 людей, серед них – 474 дитини та 80 маломобільних людей.

Ліквідаційні роботи тривають, всі служби працюють попри російські терористичні атаки.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму