USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

На Херсонщині рівень води сягає 8 см, – ДСНС

23.06.2023 12:40 199
Підтопленими залишаються три населені пункти
Херсонщина ліквідація підриву Каховської ГЕС_1
Джерело: ДСНС України

Станом на першу половину 23 червня рівень води у підтоплених районах Херсонщини сягає 8 см. З початку доби рівень знизився на 2 см, повідомили у ДСНС.

Підтоплено три населених пункти (86 будинків) на правому березі Дніпра.

За минулу добу рятувальники ДСНС відкачали 21,2 тонни води з 68 підвалів та будинків. З початку робіт відкачано понад 217 тис. тонн води з 767 будинків та підвалів. Підвезено  26 тонн води для громадян, а з початку робіт – понад 601 тонну.

Миколаївщина 23 червня

В області залишаються підтопленими 746,6 га сільськогосподарських угідь та 191,9 га необроблених сільськогосподарських земель на територіях трьох територіальних громад Баштанського району в зоні річки Інгулець.

Минулої доби підрозділами ДСНС відкачано 55 м куб. води з чотирьох домогосподарств. Також підвезено 20 м куб. питної води. Всього з початку робіт відкачано 3 тис. 115 м куб. води зі 185 домогосподарства та підвезено 80 м куб. питної води.

Ситуація на Херсонщині 21 червня

Станом на ранок 21 червня рівень води у підтоплених районах Херсонської області знизився на 6 сантиметрів і сягає 56 сантиметрів. Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, підтопленими залишаються Херсон і села Новогреднєво та Благодатівка. Там під водою залишаються 595 будинків.

Вибухотехніки обстежили 423 гектари території. В області заживили останній пункт, що залишався без світла, – село Микільське.

"Вчора вдалося відновити водопостачання в селі Інгулець. Фахівці промили мережу і направили зразки води на аналізи. Поки не буде результатів лабораторних досліджень, воду можна використовувати виключно як технічну", – розповів Прокудін.

Комунальні служби за минулу добу відкачали 290 тонн води з 223 будинків та підвалів. Всього з початку надзвичайної ситуації було відкачано понад 156 тисяч тонн води з 795 осель.

Комунальники вивезли понад 121 тонну сміття з мікрорайону Корабел. З Дарівської та Білозерської громад вивезено понад 127 кубометрів сміття.

Ситуація станом на 20 червня

Рівень води у підтоплених районах Херсонщини станом на ранок 20 червня становить 62 сантиметри і продовжує знижуватися. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Що відомо на цей час:

На правобережжі Херсонщини підтоплено 818 будинків у 4 населених пунктах.

У Херсоні енергетики полагодили 2 трансформаторні підстанції. Завдяки цьому 372 абоненти під'єднали до електромережі.

У мікрорайоні Корабел працівники газової служби проводили випробування газопроводу. На одній з вулиць результати випробувань були позитивні, на іншій – негативні.

Працівники водоканалу продовжують відкачувати воду, дезінфікувати приміщення. За словами Прокудіна, на цьому тижні в мікрорайон Острів буде доставлятися технічна вода, а згодом – і питна.

На Херсонщині продовжується відновлення свердловин і пошук місць під нові.

Ситуація станом на 19 червня

Станом на 19 червня рівень води на Херсонщині продовжує знижуватися, повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Це дозволяє нам перейти до відновлювальних робіт: розчищення доріг і вулиць, ревізії комунікаційних мереж та обладнання, реалізації заходів для альтернативного водопостачання. На жаль, на лівому березі ситуація кричуща. І про ніякі плани відновлення не йдеться. Евакуація провалена. Міжнародні організації не пускають на затоплені території. Про кількість потерпілих можемо лише робити припущення", – розповів він.

Жертви

Через підрив росіянами Каховської ГЕС загинула 21 людина. З них 14 потонули, ще чотири – отримали несумісні з життям поранення під час евакуації. Безвісти зниклими залишається 31 людина. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

За даними МВС, підтопленими залишаються 818 будинків. Усього з небезпечних зон евакуювали 3773 людей та 284 тварини.

Ліквідаційні роботи тривають, всі служби працюють попри російські терористичні атаки.

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Новини за темою: Причиною руйнування Каховської ГЕС міг бути підрив проходу під водою, – NYT

Читайте також:
Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, - WSJ Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, - WSJ
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку
Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина