USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Окупанти готують нову хвилю атак на Авдіївку, – ISW

Пов'язаний із Кремлем російський блогер заявив про істотне уповільнення темпів атак ворога на північ і південь від Авдіївки
Авдіївка
Джерело: АрміяInform

Окупаційні війська РФ, ймовірно, готуються до нової хвилі атак у районі Авдіївки, попри свої великі втрати у техніці та живій силі. Про це інформують аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті. Загарбники готуються перейти до лобових атак під керівництвом піхоти після важкої артилерійської підготовки, щоб компенсувати тяжкі втрати техніки в Авдіївці у жовтні.

Пов'язаний із Кремлем російський блогер заявив про істотне уповільнення темпів атак окупантів на північ і південь від Авдіївки. У цьому районі ворог завдає ударів по українських передових позиціях і ближніх тилах.

"Російські сили, можливо, проводять кампанію з перехоплення українських об'єктів у районі Авдіївки, але цей сильний вогонь, найімовірніше, є повітряною та артилерійською підготовкою до поля бою перед новою хвилею російських атак", – йдеться в повідомленні.

Проєкт геолокації з відкритим вихідним кодом GeoConfirmed використав комерційно доступні супутникові знімки, щоб підтвердити, що з 9 жовтня російські війська отримали щонайменше 197 пошкоджених та знищених транспортних засобів, втративши:

  • 99 транспортних засобів під час першої хвилі атак з 9 по 13 жовтня;
  • 94 транспортних засоби під час другої хвилі з 14 по 23 жовтня;
  • чотири підтверджених та 18 потенційно втрачених автомобілів з 24 по 31 жовтня.

Дані Генштабу

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат.

Протягом доби безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Сєверне та Первомайське Донецької області, де Силами оборони відбито сім атак ворога.

Раніше

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів, скільки військових втратила РФ під час наступу на Авдіївку.

Також аналітики ISW вважають, що величезні втрати під Авдіївкою, ймовірно, підірвуть наступальний потенціал РФ.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням