USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Величезні втрати під Авдіївкою, ймовірно, підірвуть наступальний потенціал РФ, – ISW

Від початку наступу окупанти вже втратили близько п'яти тисяч осіб убитими
розбита техніка РФ
Джерело: AP photo

Російські війська продовжують спроби захоплення Авдіївки в Донецькій області. Однак величезні втрати в техніці можуть підірвати наступальний потенціал окупантів, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун напередодні заявив, що з 10 жовтня російські війська отримали 5000 вбитих і поранених та 400 одиниць бронетехніки поблизу Авдіївки та Мар'їнки (на південний захід від Донецька).

Вивчивши супутникові знімки, аналітики роблять висновок, що російські сили, схоже, використовують менше бронетехніки поблизу Авдіївки, хоча, можливо, вони перегруповуються для відновлення великих механізованих штурмів, як це було між початковими штурмами 10 жовтня і другою серією великих атак 19 числа.

Російське командування зі свого боку перекинуло додаткові сили на ділянку фронту до Авдіївки, щоб компенсувати втрати і зберегти здатність російських військ підтримувати наступальні зусилля, що тривають.

При цьому експерти вважають, що компенсувати сили, втрачені під час наступів, Росії буде важко. Наприклад, широкомасштабні втрати і брак російської техніки в перший рік повномасштабного вторгнення значно обмежили здатність Росії вести ефективну механізовану маневрову війну під час наступу російських військ взимку-навесні 2023 року.

І втрати в Авдіївці, найімовірніше, призведуть до ще більшої нестачі російської техніки та перешкод для будь-якого прогресу, зазначають в ISW.

Ситуація в Авдіївці

За минулу добу ЗСУ відбили 20 ворожих атак. Водночас українські військові штурмують позиції російських військ південніше Бахмута.

За словами спікера Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, на Авдіївському напрямку російські окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, активно використовуючи авіацію.

Нагадаємо, раніше ми писали, що з 10 по 20 жовтня під час інтенсивних боїв окупанти втратили понад 109 одиниць техніки під Авдіївкою.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням