USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Очільник МЗС попередив українців про складну осінь

Україна зробить усе в межах міжнародного права і кримінального законодавства, щоб захистити свої інтереси, запевнив Кулеба
Кулеба _2

Голова МЗС України Дмитро Кулеба у Брюсселі 4 квітня 2023 року

Джерело: UWN

Дуже вірогідно, що восени Україну примушуватимуть до переговорів із Росією. І ці голоси лунатимуть із різних країн світу, сказав глава міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба у розмові з журналістом Вадимом Карп'яком.

"Буде дуже важкий політичний сезон, усіх попереджаю. Ми все одно обов'язково переможемо на всіх фронтах, але буде важка осінь", - зауважив Кулеба.

І запевнив, що Україна зробить усе в межах міжнародного права і кримінального законодавства для того, "щоб ці голоси згасали, тому що все це абсолютно не на часі".

Крім того, глава відомства розповів про недавню зустріч президента України Володимира Зеленського з дипломатами, де український лідер поставив перед ними низку завдань: проведення саміту Формули миру, і залучення меценатів до процесу післявоєнної відбудови України, і перезапуск зернових коридорів.

Новини за темою: В Україні розробляють крилату ракету, мета якої перевантажити російську ППО, – ЗМІ

Міністр також повідомив, що восени заплановано велику кількість міжнародних самітів, на яких Україна потребує "кількісної та якісної присутності всього світу, а не тільки традиційних друзів з Європи та Північної Америки".

Ще одне завдання, поставлене перед дипломатами, – зробити так, щоб у росіян "під ногами палала земля в усьому світі".

Що з тарифами на комунальні послуги 

Нагадаємо, тарифи на газ та тепло для населення залишаться без змін до кінця війни. Верховна Рада схвалила урядовий законопроєкт про мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду під час війни.

А от тарифи на світло в Україні підняли в червні цього року, коли ввели єдиний тариф на електрику на рівні 2,64 гривні за кВт-годину.

Тарифи на воду хотіли підняти в середньому на 32% в липні, але президент Зеленський розкритикував це рішення. Після цього НКРЕКП заявила, що тарифи на воду в Україні не підвищуватимуть.

Новини за темою: Україна планує увійти в новий опалювальний сезон з 1,8 млн тонн вугілля та 14,7 млрд куб. м газу, – Шмигаль
Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську