USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німецький виробник будматеріалів Knauf потрапив до списку спонсорів війни

Найбільшого німецького інвестора у будівельній галузі Росії Knauf внесено до переліку міжнародних спонсорів війни
Knauf
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів тероризму німецького виробника будівельних матеріалів Knauf. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Зазначається, що лише за 2022 рік компанія сплатила до бюджету РФ близько 117 млн доларів. Крім того, Knauf активно сприяє мобілізації в Росії, відправляючи своїх співробітників на війну проти України. Загалом з 1993 року німецька компанія вклала в економіку Росії понад 1,65 млрд євро. Knauf представлена у РФ 10 дочірніми підприємствами, 20 заводами та майже 30 ресурсними центрами.

Кількість співробітників німецького виробника будматеріалів в Росії налічує 4000 осіб. Сьогодні Knauf – найбільший німецький інвестор у будівельній галузі РФ. Компанія також має діючі потужності з виробництва акустичних стельових плит та підвісних систем в Спеціальній економічній зоні Алабуга (Татарстан), на території якої організовано російське виробництво БПЛА Shahed-136.

Співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф протягом 23 років (з лютого 1999-го по березень 2022 року) мав статус почесного консула РФ з представництвом, наділеним повноваженнями почесного консульства у Нюрнберзі. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія офіційно дала зрозуміти, що не бачить причин залишати ринок країни-агресора.

Новини за темою: Україна визнала три найбільші китайські нафтогазові компанії спонсорами війни

Німецькі компанії заплатили податків до бюджету РФ більше, ніж інші підприємства ЄС

Німецькі компанії минулого року перерахували в російський бюджет більше грошей, ніж фірми з будь-якої іншої країни Євросоюзу. До початку російського вторгнення в Росії працювала 371 німецька компанія. Нині їхня кількість скоротилася, проте вона досі залишається значною – свою діяльність у РФ продовжують 262 компанії з Німеччини. Зазначається, що у 2022 році вони заплатили у вигляді податків до російського бюджету 402 мільйони доларів. Це рекордний показник серед усіх країн ЄС. Більшу суму як податкові відрахування віддали тільки компанії зі США.

Нагадаємо, провідного данського виробника продукції на основі кам’яної вати ROCKWOOL також внесено до переліку міжнародних спонсорів війни. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія принципово вирішила залишитися на ринку Росії. Через посередників продукція компанії продається російським державним підприємствам, зокрема, на замовлення Міністерства оборони РФ. 

Грузинського виробника вин також внесено до списку спонсорів війни. Група компаній Bolero продовжує роботу на ринку Росії і співпрацює з підсанкційними росіянами.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням