USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Грузинського виробника вин внесено до списку спонсорів війни

Група компаній Bolero продовжує роботу на ринку РФ і співпрацює з підсанкційними росіянами
вино
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло провідну грузинську групу виноробних компаній Bolero до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Компанія володіє цілою низкою брендів грузинських вин, включно з Chitoni 7, Sabado, Сапераві, Бетанелі, "Букет Кахетії", Мізанддарі, Мироні, Талаварі тощо. Внесення до переліку загрожує Bolero серйозними репутаційними втратами на світовому рівні.

Єдиним бенефіціаром компаній є Вахтанг Карічашвілі, який має російське громадянство і до того ж є бізнес-партнером двоюрідного брата Бідзіни Іванішвілі.

"Ці компанії в період із січня 2022 року по жовтень 2023 року експортували своїх товарів до Росії більш ніж на 68 млн доларів. Спільно підприємства групи переробляють більше половини винограду, вирощуваного в Грузії", – зазначається в повідомленні.

У фінансовому звіті Bolero & Company Ltd йдеться, що значна частина доходу компанії формується за рахунок реалізації продукції на російському ринку. Також, незважаючи на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, керівництво компанії вважає, що війна не вплинула і не матиме істотного впливу на їхню операційну діяльність найближчим часом.

Наприклад, серед компаній у Росії з якими співпрацює Bolero & Company Ltd є ТОВ "Логістика Альтернатива", яка контролюється ПАТ "Магніт". Основним акціонером ПАТ "Магніт" (29,2% акцій) є Marathon Group Олександра Винокурова, який перебуває під санкціями ЄС, Великої Британії, Канади, Швейцарії, Австралії, України, Нової Зеландії.

"Хоча Грузія 2008 року сама стала жертвою російської агресії, деякі грузинські компанії, забуваючи історію, продовжують активно співпрацювати з РФ. Після повномасштабного вторгнення держави-терориста Росії в Україну у 2022 році група грузинських виноробних компаній Bolero значно збільшила свій експорт до Росії та почала співпрацювати з підсанкційними росіянами", – уточнюють у НАЗК.

Варто зазначити, що марки вин цієї компанії не широко представлені на українському ринку. На прилавках супермаркетів цих напоїв практично не знайти, чого не можна сказати про інтернет-магазини.

Нагадаємо, раніше в Національному агентстві з питань запобігання корупції повідомили, що швейцарська корпорація Nestle продовжує працювати в Росії, постачає товари агресору та розширює свою російську виробничу базу. Це стало підставою для внесення Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни.

Читайте також:
Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про "іноагентів"
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори  Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори
"Найцікавіше почнеться після вето": Політолог стосовно законопроєкту про "іноагентів" у Грузії