USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Нідерланди готові прийняти понад 100 тис. українців

Влада готує додаткові місця для розміщення біженців
переселенці біженці евакуація потяг_2

Українські біженці

Джерело: Уніан

У Нідерландах до 1 лютого 2024 року планують створити додатково 97 тисяч приймальних місць. Через те, що в Європі очікують на новий потік біженців з України в осінньо-зимовий період, повідомив держсекретар Ерік ван дер Бург у листі мерам регіонів безпеки.

Так, минулого тижня на засіданні Ради безпеки міські голови пообіцяли створити 90 тисяч приймальних місць. Зараз їх понад 81 тисяча. 

Однак потім голова Ради безпеки Воутер Колфф припустив, що потрібно більше місць.

"Приплив біженців з України продовжиться. Не схоже, що ситуація зміниться найближчим часом. Очікується, що до кінця цього року прибуде понад 104,4 тисячі українських біженців", – зауважив ван дер Бург.

Допомога Нідерландів Україні

Уряд країни 3 квітня оголосив про виділення першого у 2023 році комплексного пакета допомоги Україні на загальну суму у 274 мільйони євро.

Про це йдеться у спільній заяві міністерки зовнішньої торгівлі та співробітництва з метою розвитку Ліше Шрайнемахер та міністра закордонних справ Вопке Гукстри у Палаті представників Нідерландів, яку цитує "Європейська правда".

Цей пакет допомоги – це частина зарезервованих урядом Нідерландів 2,5 мільярда євро на підтримку України протягом 2023 року.

Крім того, 20 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що наша країна домоглася конкретики про постачання американських винищувачів F-16. Україна отримає 42 літаки, зазначив український лідер у своєму Telegram.

"Ми з Марком Рютте домовилися про кількість F-16, які будуть надані Україні після тренування наших пілотів та інженерів. 42 літаки. І це тільки початок", – заявив глава держави.

Прем'єр Нідерландів Марк Рютте також висловився про постачання літаків ЗСУ:

"У травні Нідерланди оголосили, що навчатимуть українців для розгортання F-16. Але всі розуміють, що неможливо проводити навчання, якщо немає літаків. Тобто для навчання потрібна доставка літаків. Сьогодні ми можемо оголосити, що Нідерланди і Данія зобов'язуються передати літаки F-16 Україні, коли будуть виконані умови для такої передачі".

Нацбанк дозволив "Укрпошті" надсилати пенсії українським біженцям за кордон

Національний банк України (НБУ) пом'якшує низку валютних обмежень для активної участі банків-нерезидентів на ринку ОВДП, активнішої участі нерезидентів у торгах товарних бірж, підтримки пенсіонерів за кордоном, водночас посиливши вимоги валютного нагляду за окремими операціями імпорту для запобігання непродуктивному відпливу капіталу з країни. Про це йдеться в пресрелізі регулятора.

Згідно з ним, зокрема, "Укрпошта" зможе здійснювати перекази для забезпечення виплати пенсій і грошової допомоги громадянам України, які тимчасово перебувають за кордоном.

Новини за темою: З України за кордон щомісяця виїжджають близько 40-50 тисяч людей, — організація "Опора"
Читайте також:
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені