USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

З України за кордон щомісяця виїжджають близько 40-50 тисяч людей, — організація "Опора"

65% українців за кордоном, за даними опитування, планують повернутися
переселенці біженці евакуація потяг_2

Українські біженці

Джерело: Уніан

Українці продовжують виїжджати за кордон: станом на зараз приблизно 40-50 тисяч громадян України щомісяця перетинають кордон і не повертаються. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав аналітик даних "Громадянської мережі "ОПОРА" Андрій Савчук, повідомляє "Суспільне".

Посилаючись на результати опитування ООН, він відзначив, що 65% українців за кордоном планують повернутися, але лише 12% з них планували це зробити протягом наступних 3 місяців.

Новини за темою: Як зареєструвати народження дитини за кордоном українцям: Процедура й вимоги

"Тобто люди поступово інтегруються за кордоном. І тому, чим довше триватиме війна, тим важче буде повертати українців додому", — прокоментував аналітик.
Савчук також зазначив, що частина українців, які, наприклад, були в Польщі, мігрують далі — у США, Німеччину або інші країни.

За його словами, якщо українці готові емігрувати в інші країни, а не повертатися додому, то це свідчить про складні демографічні виклики для України, які нас чекатимуть державу в найближчі 1-2 роки.

Попри всі негаразди

70% українців вважають себе щасливими людьми. Про це свідчать дані дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Соціологи наголошують, що вже 20 років проводять подібні дослідження.

У грудні 2021 року, напередодні вторгнення, 71% українців вважали себе щасливими, а 15%, навпаки, не вважали себе такими.

"На травень 2023 року, попри понад рік повномасштабної війни, показники лишаються практично такими ж самими. Зараз 70% українців вважають себе щасливими, не вважають себе щасливими – 16%", - йдеться у повідомленні.

Всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус" проводилось протягом 26 травня - 5 червня 2023 року.

Читайте також:
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном
Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль