USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

НБУ відкликає ліцензію та ліквідовує Укрбудінвестбанк: Що відомо?

У вересні фінустанову віднесли до категорії неплатоспроможних
НБУ

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Нацбанк України ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Український будівельно-інвестиційний банк". Про це інформує пресслужба НБУ.

"Національний банк України, керуючись вимогами статті 15 Закону України "Про Національний банк України", статті 77 Закону України "Про банки і банківську діяльність", статті 44 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", зважаючи на пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, ухвалив рішення від 05 жовтня 2023 року №350-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Український будівельно-інвестиційний банк"", – ідеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, 7 вересня 2023 року Правління Нацбанку ухвалило рішення віднести АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" до категорії неплатоспроможних. Це сталося через невиконання вимоги щодо усунення порушень банківського законодавства і нормативно-правових актів Національного банку України протягом визначеного строку після віднесення банку до категорії проблемних.

Раніше ми повідомляли, що НБУ відібрав ліцензію у банку "Конкорд" через відмивання доходів.

У Нацбанку пояснили, що банк систематично порушував вимоги законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Протягом останніх двох років регулятор неодноразово штрафував фінустанову на суму 60,4 млн та письмово застерігав щодо наслідків протиправних дій.

Зазначалося, що виведення фінустанови з ринку не вплине на стабільність банківського сектора України.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики