USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

НБУ відібрав ліцензію у банку "Конкорд" через відмивання доходів

Виведення фінустанови з ринку не вплине на стабільність банківського сектора України
Нацбанк

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії в АТ "АКБ "Конкордˮ та його ліквідацію з 1 серпня 2023 року. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Виведення фінустанови з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України, оскільки частка банку становила 0,17% від активів платоспроможних банків.

Чому у "Конкорду" забрали ліцензію

У Нацбанку пояснили, що банк систематично порушував вимоги законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Новини за темою: З 1 серпня на українців очікують нові банківські правила

Протягом останніх двох років регулятор неодноразово штрафував фінустанову на суму 60,4 млн та письмово застерігав щодо наслідків протиправних дій.

Крім ліцензії "Конкорд" також оштрафований на 400 мільйонів гривень.

Що буде з вкладниками банку

Кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізосіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 1 липня 2023 року становить 1 116,25 млн гривень.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ