USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Нацгвардія після скарги військових поверне виплати "мисливцям" за "Шахедами", – ЗМІ

Військовим однієї з частин кілька місяців не виплачували додаткові кошти за виконання бойових завдань
дрон-камікадзе
Джерело: відкриті джерела

Національна гвардія почала виплачувати борги перед військовослужбовцями, які збивають російські дрони над критичною інфраструктурою Київщини. Про це повідомили в Нацгвардії, передає "Українська правда".

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що військові скаржилися на відсутність додаткових виплат за бойові завдання, а саме – прикриття повітряного простору об'єкта критичної інфраструктури. За це бійці мають отримувати додаткові 30 тисяч гривень.

Як зазначили в Нацгвардії, 4 серпня група офіцерів розпочала перевірку. Вона стосувалася бойових завдань частини 3101 із протиповітряного прикриття важливих об'єктів, а також виплат за це.

Після цього було вирішено провести в частині повну внутрішню перевірку виконання бойових завдань.

Щоб виплатити борги за лютий – травень 2023 року, частині виділили додаткове фінансування. Наразі накази про додаткові виплати "перебувають у процесі реалізації". У Нацгвардії обіцяють видати військовим кошти протягом жовтня 2023 року.

При цьому за червень – серпень бійці вже отримали виплати, підтвердив один із бійців частини.

Нагадаємо, у серпні уряд ухвалив постанову, яка внормовує питання щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників. Так, під час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 тисяч гривень щомісяця.

Більш детально про це, розповідаємо тут.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України