USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Нафтогаз" повністю завершив інтеграцію облгазів

За попередніми розрахунками, у наступному році відрахування до державного бюджету операторами ГРМ складуть понад 5 млрд гривень
Нафтогаз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Протягом 2023 року "Нафтогаз" повністю завершив інтеграцію облгазів та міськгазів. Про це розповів очільник Групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

"Це велика відповідальність, оскільки разом з цим значно зросла кількість наших клієнтів. Однак це був необхідний крок, від якого залежить стабільність критичної інфраструктури, робота бізнесу та комфорт українців. В умовах ризиків постійних обстрілів і можливих блекаутів газопостачання має бути безперебійним", – зазначив Чернишов.

Очільник додав, що операційний контроль над регіональними підприємствами дав можливість державі не лише забезпечити безперебійне газопостачання, а й покласти край різноманітним схемам, через які державний бюджет недоотримував мільярди гривень.

Чернишов також уточнив, що, за попередніми розрахунками, у наступному році відрахування до державного бюджету операторами ГРМ складуть понад 5 млрд гривень.

"Це не лише збереження 50 тисяч робочих місць і мільярдів відрахувань, які наповнюватимуть державну казну. Це і можливість якісного контролю забезпечення газопостачанням, і новий зручний сервіс для майже 10 мільйонів абонентів у вигляді однієї зрозумілої платіжки", – акцентував глава Групи "Нафтогаз".

У "Нафтогазі" розповіли, чи будуть продовжувати контракт із "Газпромом" щодо транзиту газу до ЄС

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов підтвердив, що Україна не має наміру продовжувати транзит російського газу після 2024 року, коли закінчується термін дії чинного контракту. 

За словами Чернишова, "Нафтогаз" готовий відмовитися від транзиту вже зараз, особливо з огляду на невиконання Росією умов контракту, але продовжує його "виключно з метою підтримки наших європейських колег".

"Не існує інших причин, але ми не можемо позбавити деякі країни Євросоюзу, які, до речі, є нашими партнерами, можливості отримувати блакитне паливо і готуватися до зими. Й повинні бути надійним партнером для наших європейських партнерів, для країн, які цього потребують. Але ця угода завершиться до кінця 2024 року, і не маємо наміру її продовжувати. Контракт завершиться – транзит зупиниться", – сказав очільник.

Новини за темою: У "Нафтогазі" розповіли про те, скільки вже закачали газу у сховища, готуючись до зими

До того ж "Нафтогаз" має бути компанією, аби не виникало жодних сумнівів щодо закупівель чи фінансових транзакцій. Про корупцію в закупівлях, яку приписують НАК, у розмові "Економічній правді" зазначав глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

Після приходу до влади Чернишова, за даними ЗМІ, була змінена команда, яка займається закупівлями. 

"Безумовно, я хочу змін, хочу зробити "Нафтогаз" абсолютно транспарентною компанією (означає наявність ефективних комунікацій та взаємодії між керівництвом компанії, з одного боку, та акціонерами, кредиторами, засобами масової інформації, іншими ринковими агентами і навіть суспільством у цілому – з другого, – ред.), аби не виникало жодних сумнівів з точки зору транспарентності закупівель та фінансових транзакцій. Команда не була змінена, це не відповідає дійсності. "Нафтогаз" – величезна компанія, у системі закупівель багато людей, щоб розвивати її і робити систему прозорішою", – констатував глава компанії.

Новини за темою: БЕБ у Києві упередило розтрату близько 2 млн гривень однією з компаній "Нафтогазу"
Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили